Playmobil Verzameld
Playmobil Verzameld museum De Koperen Knop

Expositie playmobil verzameld in De Koperen Knop

25 april 2022 om 07:31 Kunst

HARDINXVELD-GIESSENDAM In Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is komende zomer een grote expositie te zien van Playmobil. Een aantal enthousiaste verzamelaars van dit overbekende speelgoed worden daarbij uitgenodigd als gastconservatoren een expositie in te richten. In de periode 4 juni tot en met 10 september kunnen kinderen, maar ook hun ouders en opa’s en oma’s komen genieten van al dit herkenbare moois.  

De basis voor deze omvangrijke speelgoedlijn bestaat uit een grote diversiteit aan plastic poppetjes, met bijbehorende accessoires. Playmobil is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar (met speciale sets voor kinderen vanaf 1½ jaar). Het speelgoed wordt geproduceerd in Duitsland, dat bekend staat als herkomstland van veel speelgoedmateriaal. Het wordt sinds 1974 geproduceerd, nadat het in de voorliggende jaren was ontwikkeld. Het uitgangspunt hierbij was een plastic poppetje van 7½ cm hoog, ongeveer ter grootte van een kinderhandje, waar het precies in past.

DE EXPOSITIE Op de expositie staat een aantal thema’s centraal, waarbij de grote variatie binnen de speelgoedlijn goed te zien is. De poppetjes zijn gebaseerd op de eertijds bekende tinnen soldaatjes. De figuurtjes kregen genoeg bewegende delen om van houding te veranderen, maar niet zo veel dat het speelgoed te ingewikkeld wordt. De lachende gezichtjes hebben geen neus, omdat die ook op kindertekeningen vaak ontbreekt. Voor de kids zijn speelmogelijkheden en is er een spannende speurtocht (met gratis museumpotloodje) door de expositie. Ook is er het elke zomer terugkerende detectivespel. 

Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open; dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Info: www.koperenknop.nl

advertentie
advertentie