Afbeelding
Museum De Koperen Knop

Pop-up tentoonstelling in museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam

25 mei 2023 om 07:40 Kunst

HARDINXVELD-GIESSENDAM Ter gelegenheid van de Culturele Dag Hardinxveld-Giesendam is in Museum De Koperen Knop van 1 tot en met 3 juni een pop-up-tentoonstelling. Zes plaatselijke beeldend kunstenaars zijn uitgenodigd hier hun werk te komen exposeren: Henk van Bennekum, Arie Huisman, Ben Hupkens, Cora de Kok, Liesbeth Leenman en Evert van Lopik. 

Elk van de deelnemers brengt een aantal werken in en heeft op verzoek van het museum ook een passende tekst aangegeven:

Arie Huisman: ,,Ik ben gefascineerd door natuur en landschap en verbeeld dat graag in etsen en aquarellen.”

Ben Hupkens: Holle, dunwandige keramische `dozen`, ontstaan door meerdere malen herhaald bakproces. Landschapsschilderijen in gemengde techniek uit Frankrijk, Spanje, Tunesië en Marokko.

Henk van Bennekum: ,,Ik ben geïntrigeerd door ruimtelijke verhoudingen, samenhang en contrast, de expressie van een eenvoudig beeld waarin het materiaalgebruik de vorm bepaald.” Al wat belangrijk is in de kunst ligt voorbij de woorden Georges Braque.          

Evert van Lopik: Het landschap - licht - kleur - verandering - ruimte.

Cora de Kok: ‘Thuiskomen’ - textielkunst, materiaal: print op stof, kruissteek.

Liesbeth Leenman: Schilder-, vilt- en textielwerk, gekenmerkt door een losse toets.

Deze korte expositie is slechts drie dagen tijdens de reguliere openingstijden van het museum te zien: donderdag 1 en vrijdag 2 juni 13.00-17.00 uur en zaterdag 3 juni 11.00-17.00 uur. Op zaterdag 3 juni is er om 15.30 uur een finissage. Op deze dagen is er geen entree. Uiteraard zijn het museumcafé en de theetuin open. Het museumadres is Binnendams 6. 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Info: www.koperenknop.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie