Afbeelding
CDA Hardinxveld-Giessendam

Fietssnelweg nog in onderzoek

15 mei 2019 om 07:02 lokaal

H'VELD-G'DAM Forensen die in buurgemeenten werken hoeven er niet op te rekenen dat zij binnenkort van een aaneengesloten fietsroute langs de A15 gebruik kunnen maken. Het onderzoek naar een fietsverbinding loopt nog en er is nog geen planning wanneer die gerealiseerd zal worden. Al is er wel al een voorkeursroute in beeld. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen die het CDA heeft gesteld.

door Ward den Besten 

Onder leiding van de provincie is een projectgroep samengesteld die een snelfietsroute onderzoekt tussen Sliedrecht, Hardinxveld en Gorinchem. Daarin zitten vertegenwoordigers van de drie gemeenten en het Waterschap. Daarnaast is ingenieursbureau Sweco aangetrokken om het proces te begeleiden.

,,Verschillende mogelijke routes zijn in beeld gebracht en de projectgroep heeft deze ook gefietst om eventuele knelpunten op de route met eigen ogen te zien, laat de gemeente weten. ,,Hieruit is een voorkeursroute naar voren gekomen. De plaatsen waar de snelfietsroute andere verkeersstromen kruist worden nu uitgewerkt in een schetsontwerp. Over de verdeling van de kosten wordt met de betrokken partijen gesproken, aldus de gemeente.

Het CDA maakt zich al langer hard voor een aansluitende fietsverbinding tussen de drie gemeenten. ,,De CDA-fractie is benieuwd welke onderdelen van het bestaande fietspad langs de A15 concreet worden opgepakt en wanneer, reageert raadslid Timon van Zessen die in het kader van duurzaamheid het belangrijk vindt dat de route er komt.

Volgens Van Zessen is het vooral zaak dat tussen de Sluisweg en de Kanaaldijk een fietspad wordt gerealiseerd, omdat ,,de Rivierdijk ter hoogte van de scheepswerven niet uitblinkt in fietsveiligheid. Daarnaast wil het CDA dat een inwoner die regelmatig fietst mee mag praten in de voorbereidingswerkgroep. ,,Zo wordt gelijk aan inwonersparticipatie gedaan, aldus Van Zessen.

Tussen Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam bestaat al een doorlopende fietsroute. Deze Beneden Merwederoute langs de A15 werd vorig jaar officieel geopend. Het is de bedoeling dat de fietssnelweg wordt doorgetrokken naar Gorinchem.

advertentie
advertentie