Afbeelding
Blik op Maat

Blik op Maat bestaat vijf jaar

15 maart 2020 om 07:46 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Deze week is het precies vijf jaar geleden dat Blik op Maat in Hardinxveld-Giessendam is opgericht. Bij Blik op Maat zijn de vrijwilligers regelmatig in de weer met oude metalen. Alles wordt netjes gesorteerd. Zelfs computers worden uit elkaar gehaald om de metalen onderdelen te verwijderen.

Nadat Klaas Maat in 2009 was begonnen met dit initiatief (opbrengst 100.000 euro), werd het werk in maart 2015 voortgezet met een aantal vrijwilligers op Spoorweg 42 onder de naam Blik op Maat. Na al die jaren is oprichter Klaas nog steeds betrokken. Samen met zes andere vrijwilligers werkt hij fanatiek mee aan het initiatief. Zes dagen per week kunnen inwoners oude metalen brengen. De metalen worden gesorteerd, zodat het metaal per soort kan worden verkocht.

In die vijf jaar is 336.156 kilo metaal gesorteerd met een opbrengst van maar liefst €82.350,-. Daarmee zijn vele goede doelen gesteund worden, zowel in het binnenland als in het buitenland. De totale opbrengst van de verkoop van de oude metalen gaat voornamelijk naar christelijke doelen, met een lokale insteek. Bijvoorbeeld naar mensen uit het dorp die betrokken zijn bij bepaalde organisaties. De vrijwilligers zijn dankbaar dat veel mensen hun oude metalen inleveren. Het is geweldig dat het zoveel geld oplevert.

Wie via Blik op Maat goede doelen en het milieu wil steunen en materialen heeft die weg kunnen worden gedaan, kunnen het gooien in de kruiwagens die klaarstaan op Spoorweg 42 in Hardinxveld-Giessendam. Hoe meer er gebracht wordt, hoe meer giften er uitgedeeld kunnen worden. Bij Blik op Maat kunnen blikken, pannen, elektrische gereedschappen, kabels/snoeren, afgedankte computers en laptops, fietsen en meer worden gebracht.

Info: Erik en Bertha Koppelaar, 0184-611122.

advertentie
advertentie