Afbeelding
Esther Coumans

Collecte Het Rode Kruis start vandaag met digitaal collecteren

21 juni 2020 om 16:49 Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Op 1 juni 1945 is de afdeling van het Rode Kruis in Hardinxveld-Giessendam opgericht en dat betekent dat ze dit jaar 75 jaar bestaan. Dit zou groots gevierd worden in het dorp. Helaas kan dat door de coronamaatregelen niet doorgaan. ,,We gaan het nu maar een jaar later vieren, 75 + 1 wordt het dan”, laat vrijwilliger Gerda van Rossum weten.

door Esther Coumans

De drie vrijwilligers Gerda van Rossum, Paula Boer en Teuni van Wingerden praten vol passie over hun werk bij het Rode Kruis. De afdeling in Hardinxveld-Giessendam beslaat ook de dorpen Giessenburg, Schelluinen, Goudriaan, Ottoland en Brandwijk. In totaal telt de vereniging 34 leden. Paula de Boer is al veertig jaar lid en ze is enorm trots, net als de andere twee vrijwilligers, over de samenstelling van het team. Afgelopen jaar hebben ze zes jongeren van 14/15 jaar in het team gekregen. 

De dames hadden echt zin in de activiteiten die tijdens het 75-jarig bestaan van het Rode Kruis in Hardinxveld stonden gepland. ,,We wilden het groots vieren deze maand in het dorp met in de ochtend veel activiteiten voor de kinderen en in de middag het officiële gedeelte waar onder andere de burgemeester en wethouders bij aanwezig zouden zijn”, geeft Van Rossum aan.

COLLECTEREN Dit jaar gaat de collecte anders dan anders. Er wordt digitaal gecollecteerd via een QR-code. Dat digitaal overmaken kan op twee manieren. Open de camera van je smartphone, scan de QR-code en je kan doneren. Of er kan een donatie worden gedaan via deze link: https://rodekruis.digicollect.nl/hardinxveld-giessendam. ,,We mogen helaas geen contant geld aannemen”, zegt Van Rossum. ,,We hopen dat de Hardinxvelders ons willen helpen, want we kunnen het geld goed gebruiken voor lokale activiteiten.”

Via de Facebookpagina van het Rode Kruis Hardinxveld kan ook worden gedoneerd, daar is de QR-code ook te vinden.

Wil je het meer lezen en weten wat de drie vrijwilligers nog meer te vertellen hadden over het Rode Kruis in Hardinxveld-Giessendam? Lees dan het premium-verhaal. Nog geen abonnee? Dat kan hier https://www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl/abonnement/het-kompas-hardinxveld/bestellen

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie