anaf 31 augustus is het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport gestart.
anaf 31 augustus is het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport gestart. Rabobank Lek en Merwede

Rabobank in bres voor behoud clubs en verenigingen

10 september 2020 om 07:43 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Clubs en verenigingen hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus is het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport gestart. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Lek en Merwede stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen die klant zijn van Rabobank Lek en Merwede en die deelnemen voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zetten we Rabobank zijn netwerk in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.

Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. ,,Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt", vertelt Roelf Polman, directievoorzitter van Rabobank Lek en Merwede. ,,Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”

Rabobank Lek en Merwede roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Info: rabo-clubsupport.nl.

advertentie
advertentie