Burgemeester Heijkoop en Wiljan Vloet (directeur Stichting Roparun).
Burgemeester Heijkoop en Wiljan Vloet (directeur Stichting Roparun). Jaap de Jager

Ruim 5.000 euro opgehaald voor goed doel

Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Ook al kon Team 293 Steamwork uit Hardinxveld-Giessendam dit jaar niet veel acties houden om geld in te zamelen voor de Roparun, sinds vorige week kon zij wel weer een mooi bedrag bijschrijven voor het goede doel: € 5.000, opgehaald met twee Theater Diner Shows.

door Eline Lohman

,,We hebben twee fantastische avonden in Restaurant Kampanje gehad”, vertelt Jaap de Jager van Team 293 Steamwork. ,,Speciaal voor de Roparun hadden wij een Theater Diner Show georganiseerd op dinsdag 24 maart. Maar helaas door de corona kon dit geen doorgang vinden. We hebben het kunnen verplaatsen naar 7 en 8 september. Het waren nu twee avonden geworden, om alles volgens de RIVM richtlijnen uit te voeren. Met Rob & Emiel hadden we twee avonden echte wereldkampioenen in huis. Alle gasten genoten van een viergangen diner. Tussen de gangen door zorgde Rob & Emiel voor verbazing en verwondering.”

Rob & Emiel werden in 2009 uitgeroepen tot de beste mentalisten ter wereld en werden op het NK Magic als duo acht keer met goud bekroond in drie verschillende categorieën. Verder stonden ze et hun eigen show 17 keer in een uitverkocht Sydney Opera House in Australië en zijn ze in 2019 nogmaals uitgeroepen tot Nederlands kampioen en zullen ons land gaan vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap in Quibec. Jaap: ,,Na twee avonden verbazing en verwondering heeft burgemeester Heijkoop aan Wiljan Vloet, directeur van de Stichting Roparun, een mooie cheque mogen overhandigen van €5.129. Een prachtig bedrag!”

Het team is blij dat er wat voor het goede doel gedaan kon worden. ,,Goede doelen worden enorm door corona getroffen. De Roparun van dit jaar kon ook geen doorgang vinden in verband met corona. Erg jammer, want hierdoor hebben wij ook veel acties moeten staken. Hierdoor hebben we €30.000,00 minder kunnen doneren dan dat de planning was. Gelukkig konden we nog wel een mooi bedrag van €20.000,00 doneren dit jaar.”

Een volgende actie van Team 293 Steamwork voor het goede doel staat alweer gepland: op vrijdag 22 januari 2021 in Theater De Willem in Papendrecht, waar Rob & Emiel speciaal voor Team 293 Steamwork een try-out zullen verzorgen van hun nieuwe Theatershow ‘Van Houdini tot Copperfield’. Meer informatie over het Hardinxveldse team is te vinden op de website www.team293-steamwork.nl

advertentie