Afbeelding
Lex van Steenis

Activiteitengroep uit Boven-Hardinxveld levert tweede deel van handtekeningen in bij gemeente

Maatschappelijk

BOVEN-HARDINXVELD Donderdagochtend heeft de activiteitengroep Boven-Hardinxveld formeel de opgehaalde handtekeningen overhandigd aan wethouder Jan Nederveen van de gemeente Hardinxveld Giessendam. In een maand tijd haalde de activiteitengroep 457 handtekeningen op voor een nieuw buurthuis.

door Lex van Steenis

De activiteitengroep bestaande uit Ina, Connie en Jannie werd door wethouder Jan Nederveen ontvangen in de raadzaal van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De activiteitengroep mocht het initiatief uitgebreid toelichten aan de wethouder. Wethouder Jan Nederveen: ,,Ik vind het aantal handtekeningen wat de activiteitengroep heeft opgehaald een prestatie. Daar ben ik heel blij mee. Ik herinner me niet eerder een burgerinitiatief met zoveel handtekeningen. Bij de eerstvolgende informele ontmoeting van de gemeenteraad wordt het initiatief besproken. De raad moet er dan wat van gaan vinden. Zij kunnen vervolgens een opdracht geven aan het college. Het college bespreekt het plan vervolgens weer in een informele ontmoeting van de gemeenteraad. Tot slot beslist de raad of het buurthuis er daadwerkelijk komt. Het ligt niet in de lijn van de gemeente om te investeren in vastgoed. De activiteitengroep wordt op de hoogte gehouden gedurende de procedure. Ina, Connie en Jannie krijgen een uitnodiging wanneer het initiatief in de gemeenteraad wordt besproken.”

VEEL POSITIEVE REACTIES Er zijn al vijftien vrijwilligers die zich bij de activiteitengroep hebben opgegeven om te helpen in het toekomstige buurthuis indien het initiatief door de gemeenteraad komt. De activiteitengroep Boven-Hardinxveld: ,,We zijn netjes ontvangen door wethouder Jan Nederveen. Die nam ruim de tijd om de resterende handtekeningen in ontvangst te nemen. Ook hebben we de wethouder een document overhandigd met foto’s van potentiële locaties voor een toekomstig buurthuis. We konden ons burgerinitiatief uitgebreid toelichten en hebben het gevoel dat we zijn gehoord door de wethouder. Hij zei dat investeren in vastgoed niet in de lijn ligt van de gemeente, maar we hopen op een positieve afloop. We merken dat ons initiatief wordt gesteund door veel inwoners van Boven-Hardinxveld. Tijdens het ophalen van de handtekeningen kregen we veel positieve reacties. Dat gaf ons een saamhorigheidsgevoel en dat is waar we het voor doen. Het was toepasselijk dat we in de nationale Week tegen Eenzaamheid ons initiatief konden toelichten bij de wethouder.’’

Afbeelding
advertentie
advertentie