Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Veiligheid staat voorop binnen de Bibliotheek AanZet: Activiteiten gaan door

Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Nu het coronabeleid landelijk is aangescherpt, hanteren ze bij de Bibliotheek AanZet extra maatregelen om het bezoek aan de bibliotheek zo veilig en leuk mogelijk te laten verlopen. Ze stellen de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop en de activiteiten gaan zoveel mogelijk door. Uiteraard volledig coronaproof. Naast het deelnemen aan activiteiten kunnen belangstellenden in de bibliotheek ook nog steeds boeken lenen, studeren, werken of kranten en tijdschriften lezen zoals je dat gewend bent. Houd wel rekening met de maximale verblijfsduur van 2 uur per persoon en het beperkte aantal studieplekken.

Het is belangrijk bij de activiteiten dat de deelnemers zich vooraf online inschrijven of dat doen bij aankomst aan de deur. Ook wie de bibliotheek om een andere reden bezoekt, wordt gevraagd het registratieformulier in te vullen. De activiteiten in de bibliotheek duren maximaal 2 uur.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht om in de bibliotheek een mondkapje te dragen. Alleen wanneer een activiteit in een afgesloten ruimte plaatsvindt en de deelnemers een vaste plek krijgen toegewezen, kunnen de mondkapje af.

[VOOR DE KLEINTJES] Aan een activiteit mogen maximaal 30 mensen deelnemen. Dit is inclusief kinderen en begeleiders. Deelnemers van activiteiten zijn verplicht een winkelmandje te pakken, tenzij een medewerker van de bibliotheek anders aangeeft. Voor kinderen zijn aangepaste regels. Zo is bij activiteiten voor kinderen t/m 6 jaar maximaal één ouder of begeleider per kind welkom. Bij activiteiten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen er geen ouders bij de activiteit aanwezig zijn. Ouders mogen uiteraard in de tussentijd wel de bibliotheek bezoeken.

Er kan ook gebruik van de virtuele vestiging worden gemaakt. E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn beschikbaar via de website van AanZet. De Kennisbank is een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd.

Info: https://www.debibliotheekaanzet.nl/maatregelen-corona

advertentie