Alle leerlingen die mee hebben geholpen met het planten van de bloemen samen met voorzitter van Oranje Trouw Bertie den Breejen en burgemeester Dirk Heijkoop
Alle leerlingen die mee hebben geholpen met het planten van de bloemen samen met voorzitter van Oranje Trouw Bertie den Breejen en burgemeester Dirk Heijkoop Esther Coumans
Video

Leerlingen Koningin Wilhelminaschool ontvangen schildje van Oranje Trouw

28 mei 2021 om 17:29 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De leerlingen van de twee groepen 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Hardinxveld-Giessendam zijn vrijdagochtend vereerd met een bezoekje van de voorzitter van Oranje Trouw, Bertie den Breejen en burgemeester Dirk Heijkoop. Samen kwamen ze naar de school om de leerlingen enorm bedanken voor de activiteiten die ze hadden uitgevoerd. Hiervoor kregen ze een speciaal schildje.

door Esther Coumans

Op de begraafplaats in Beneden-Hardinxveld hebben een aantal leerlingen uit groep 8 geholpen met het planten van de bloemen rondom de graven van oorlogsslachtoffers. ,,Vorig jaar kon het helemaal niet doorgaan”, vertelt voorzitter Bertie den Breejen. ,,Dat was zo jammer dat het niet kon. Toen zaten we te denken, is er toch geen manier dat de kinderen kunnen helpen en dat we toch afstand houden op de begraafplaats. Dat is gelukt en daar zijn we heel erg blij mee. En daarvoor willen we jullie ook allemaal bedanken.” Uit een tas haalt de voorzitter een glazen schildje te voorschijn en zet deze op de tafel van een groep 8-leerling.

De klas is onder de indruk van het bezoek. Maar ze hebben ook zeker de nodige vragen. Ook al zijn ze goed op de hoogte van wat zich in Hardinxveld-Giessendam heeft afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog, ze stellen de een na de andere vraag. De burgemeester is goed op de hoogte en beantwoordt met veel plezier de vragen. Ook de zes informatieborden die sinds kort in het dorpen, hebben de meeste leerlingen al gezien. ,,Bij mij in de straat hangt er een”, roept een jongen. ,,Bij ons ook”, vertelt een ander meisje. Aandachtig luisteren ze allemaal naar de burgemeester en de voorzitter die hen nog wat informatie over de Hardinxveld in Tweede Wereldoorlog vertellen. ,,Dit was echt interessant”, laat een leerling weten als het bezoek weer voorbij is.

Bekijk hieronder de video van deze ochtend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie