Afbeelding
Verschoor Reizen

Verschoor Reizen haalt kinderen belangeloos op uit Oekraïne

5 maart 2022 om 15:59 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zondag 6 maart vertrekt Verschoor Reizen belangeloos met een touringcar naar de Pools-Oekraïense grens om vrouwen en kinderen uit Kiev op te halen.

Via één van de buschauffeurs van Verschoor Reizen kwamen ze in contact met Diana Kadushina. Diana is alleenstaande moeder en geboren in Minsk, Wit-Rusland. Nadat zij haar jeugd in Wit-Rusland heeft doorgebracht is ze vertrokken en woont ze na 23 jaar in Nederland te hebben gewoond, nu zes jaar in Kinrooi, België. Ook zij zag de beelden en wilde helpen. Daarom bedachten ze samen een plan om de moeders en kinderen in Oekraïne te helpen. Diana zocht contact met mensen die de hoofdstad Kiev wilde ontvluchten en Verschoor regelde een touringcar met Oekraïense vlaggen die de mensen bij de grens komt ophalen.

,,Omdat we persoonlijk ook geraakt zijn door de situatie hebben we besloten dit volledig belangeloos te doen”, aldus Chris Verschoor.

Zondag vertrekt de touringcar vanuit Hardinxveld-Giessendam naar Maastricht om noodhulp, goederen en andere gedoneerde middelen te laden. Vanuit Maastricht rijdt de touringcar naar de Pools-Oekraïense grens waar een groep met vrouwen en kinderen klaar staat op opgehaald te worden. De vrouwen en kinderen worden vervolgens maandag meegenomen richting Nederland, waar zij dinsdagochtend aankomen en onderdak krijgen.

Stickers gemaakt door Blom Sportprijzen & Reclamemakers

Afbeelding
advertentie
advertentie