Afbeelding
Esther Coumans

Appelgaard weer leeggeruimd; Oekraïense vluchtelingen verhuisd

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagmiddag 26 maart zijn de laatste vluchtelingen vanuit sporthal De Appelgaard verhuisd naar een andere locatie. Vrijdag 25 maart verhuisden al 20 vluchtelingen naar een woonboot in Dordrecht. De overige 55 vluchtelingen verhuisden zaterdag naar het kantoorgebouw van Creon Kozijnen. Beide locaties zijn een middellange termijn opvang, wat betekent dat de vluchtelingen hier enkele maanden verblijven.

Het kantoorgebouw van Creon Kozijnen is beschikbaar gesteld door de eigenaar. In het kantoorgebouw is meer privacy voor de vluchtelingen dan in de sporthal. Zo is er een huiskamer, wasgelegenheid en een keuken.

SPORTHAL LEEGERUIMD De sporthal, die dienst deed als crisisopvang, wordt weer leeggeruimd. Dit betekent dat binnenkort het sporten in de sporthal weer kan worden hervat. Gereformeerde Kerk de bron blijft de komende maand nog wel achtervang als crisisopvang.

De gemeente vindt het belangrijk om de vluchtelingen goed op te vangen. Samen met vrijwilligers dragen ze dag en nacht zorg voor de vluchtelingen. De Oekraïners mogen zich vrij bewegen in Nederland. De kans is aanwezig dat de inwoners deze mensen in het dorp tegen komen. Verder vraagt de gemeente om de vluchtelingen rust en ruimte te geven.  Burgemeester Dirk Heijkoop: ,,Het is belangrijk dat de vluchtelingen hier de hulp, zorg en rust gaan krijgen die ze nodig hebben.”

Vluchtelingen helpen? Dat kan door het inleveren van spullen. Er is al veel ingeleverd. Kijk op de website www.hardinxveld-giessendam.nl of volg de socials van de gemeente voor nieuwe inzamelingsacties.

Vragen over de crisisopvang kunnen worden gesteld aan het crisisteam via crisisorganisatie@hardinxveld-giessendam.nl

advertentie