Afbeelding
Google maps

Vluchtelingen aangekomen in de Appelgaard

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zondagmiddag 13 maart zijn er twee bussen vanuit Hardinxveld-Giessendam vertrokken om hulpgoederen, die zijn ingezameld door inwoners/bedrijven, vanuit Hardinxveld-Giessendam naar Oekraïne te brengen. Diezelfde bussen hebben daarna een groep mensen geëvacueerd, nabij de grens tussen Polen en Oekraïne. Zij zijn dinsdag 15 maart rond 10.30 uur in Hardinxveld aangekomen. 

De groep bestaat uit 43 kinderen (waarvan twee baby’s), 43 vrouwen en 6 mannen. De gemeente weet nog niet of de hele groep in Hardinxveld-Giessendam wordt opgevangen. Dit is afhankelijk van de coördinatie van de Veiligheidsregio. Als tijdelijke crisisopvanglocaties zijn De Appelgaard in Hardinxveld-Giessendam en De Hoefslag in Gorinchem ingericht. 

De Veiligheidsregio, de gemeente Gorinchem en de gemeente Hardinxveld-Giessendam bekijken samen waar ze de vluchtelingen opvangen. Vanaf dinsdagmorgen 15 maart om 09:00 is Sporthal De Appelgaard in gebruik als opvanglocatie. Onder meer een door de gemeente aangestelde locatie manager, het Rode Kruis en verschillende vrijwilligers zullen hier actief zijn.

advertentie