Afbeelding
De Zonnebloem

25-Jarig jubileum Zonnebloemafdeling Hardinxveld-Giessendam

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op 23 januari 1996 is de afdeling Hardinxveld-Giessendam van de Zonnebloem opgericht. Nu corona wat naar de achtergrond is verdrongen kon er eindelijk een feestje worden gevierd met deelnemers en vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem.

De Zonnebloem zet zich iedere dag in voor een inclusieve samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking volwaardig en onbezorgd kunnen deelnemen.

Een kleine zestig deelnemers en vrijwilligers kwamen woensdagavond 20 april naar Restaurant Kampanje voor een feestelijke avond. Het goed verzorgde diner is voor een deel gesponsord door een aantal plaatselijke ondernemingen.

Hannie Bot, Roos Loeve en Ria van ‘t Verlaat werden door de voorzitter van de afdeling Alie van Lopik- de Jong in het zonnetje gezet, omdat ze vanaf het begin vrijwilliger zijn bij de afdeling. De drie dames hebben heel veel plaatselijke activiteiten van de afdeling ondersteund en veel bezoekjes gebracht bij deelnemers met een lichamelijke beperking. Hannie Bot ging zelfs 25 keer met een vakantieweek mee om mensen die niet meer zelfstandig op pad kunnen een onvergetelijke vakantieweek te bezorgen.

Bij het 10-jarig jubileum ontvingen zij een zilveren speld, nu na 25 jaar kregen zij uit handen van de voorzitter van de regio Arie Slob de gouden speld en een oorkonde plus een prachtige bos bloemen.

Tussen de gangen door werd een PowerPoint presentatie vertoond die gemaakt was door een van de deelnemers Ad-jan Klop. Een terugblik op de activiteiten en de reisjes van de laatste jaren. Er was veel plezier om dat allemaal weer eens terug te zien.

Halverwege de avond kwam de plaatselijke band “Shepherd’s Pie” met Ierse volksmuziek de sfeer verhogen en kon aan het eind van de avond met de slogan van de landelijke Zonnebloem worden ingestemd: Er kan zoveel meer dan je denkt!

advertentie