Het logo van Huis3
Het logo van Huis3 Huis3

‘Het is echt voor het hele dorp’

Maatschappelijk

BOVEN-HARDINXVELD Het kan niemand ontgaan zijn. Op het parkeerterrein De Steek in Boven-Hardinxveld is vrijdag 24 juni de actieweek voor Huis3 begonnen. Huis3 is een keet waar drie mensen één week in verblijven om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. 

door Esther Coumans

Eén van die drie mensen is Ilona Meerkerk. Sinds vrijdag is ze samen met Esther Bot-Moen en Mark aan de Wiel het huis in gegaan en dinsdagochtend 28 juni om 07.00 uur heeft ze het huis samen met Markt verlaten om plaats te maken voor twee nieuwe bewoners; Ben Moen en Marien de Hek. Esther blijft de volle zeven dagen zitten. Enthousiast vertelt Ilona over haar verblijf. ,,Het was echt super. Het beeld dat we van tevoren hadden is flink overtroffen. Je hoopt wel dat er steeds veel mensen langskomen, maar dat ze het ook daadwerkelijk doen en geld doneren, fantastisch. Alles is een groot succes wat we hadden bedacht.” 

Ilona geeft aan dat van ‘s ochtends tot ‘s avonds mensen op het terrein zijn om mee te doen met de activiteiten. ,,Voor iedereen zit er wel iets bij. Het is echt voor het hele dorp. Maar we zitten ook wel op een toplocatie bij de sporthal. Bij slecht weer kunnen de activiteiten daar worden voortgezet.” Een van de hoogtepunten was de openluchtdienst afgelopen zondag. Het team had tweehonderd stoelen neergezet, maar het werd een stuk drukker. Ruim vierhonderd mensen bezochten deze dienst, waarbij sommigen echt ontroerd waren. 

Het lastigste vond Ilona dat ze dingen uit handen moest geven. ,,Ik ben zelf nogal van het organiseren en nu werd het voor mij gedaan. Nu ik het huis uit ben, heb ik mijn andere pet opgezet en ben ik op het terrein van alles aan het organiseren. Maar als het had moeten blijven in het huis tot vrijdag, had ik het zo gedaan”, lacht ze enthousiast.

De komende dagen is er nog genoeg te doen bij Huis3, bekijk het programma op www.huis3.nl/programma

Terugblik op de afgelopen dagen

Vrijdag 24 juni rond de klok van 17:00 uur begon de inloop voor de actieweek van Huis3. Met wat muziek op de achtergrond liepen de eerste bezoekers binnen. Om 18:45 uur werden alle aanwezigen welkom geheten door Kees de Jong. Na een kort voorstel van Hardinxvelders Kim Putters en wethouder Jan Nederveen, nam Kim Putters de microfoon en richtte zich ook tot de aanwezigen en met name tot de Huis3-bewoners. In zijn speech benadrukte Putters het enthousiasme waarmee Stichting Huis3 dit initiatief op poten had gezet en het onverzettelijke vastbijten van hen om het beoogde resultaat te bereiken. Eigenlijk was deze week niet meer nodig, immers Huis3 was het streefbedrag (€133.333,33) al gepasseerd. Maar Huis3 gaat onder het motto “volle porrie” verder tot 1 juli 2022 19:00 uur. Nadien nam de wethouder de microfoon over en sprak ook zijn bewondering uit voor dit initiatief. Om vervolgens om 19:00 uur de eerste drie bewoners (Ilona Meerkerk en Mark aan de Wiel tot 28 juni 07:00 uur “op te sluiten”).

Ilona en Mark worden na 3,5 dag afgelost op 28 juni 07:00 uur door Marien de Hek en Ben Moen. Esther Bot neemt de volledige week voor haar rekening (24 juni 19:00 uur – 1 juli 19:00 uur).

De eerste resultaat van deze actieweek kwam van de Hardinxveldse Nieuwjaarduikers. Zij hadden kort tevoren een, door Corona, uitgestelde Nieuwjaarsduik op 24 juni voor hun rekening genomen. De eerste cheque die, na een erwtensoepdouche over de Huis3-bewoner Ben, nog wat extra euro’s opleverde was binnen: €1.575,-.

Daarna genoten de aanwezigen van de muziek en werd het een drukke avond. 

Op zaterdag 25 juni waren er veel kinderspelletjes en met onder meer aanwezigheid van “Henk Vlot op Locatietheater”. Later op de dag werd het muzikaal omlijst door 4Tune en muziek op het plein.

Zondag 26 juni werden er door Jeugdkoor Op Weg Thuis3-ontbijtjes gemaakt en deze werden door een aantal vrijwilligers bezorgd in Hardinxveld-Giessendam. Een ander onderdeel was: “Heel Hardinxveld Bakt Thuis3”. De resultaten werden beoordeeld door Marjolein van Til (de Bakplaats in Ameide).              

Van 14:00 uur tot 15:15 uur was er een openluchtdienst bij Huis3. Arie de Rover en Ds. Carmen Melissant spraken bemoedigende woorden. Menig traan vloeide.

De maandag begon met een “Heel Hardinxveld High Tea”. Wandelaars van een (dagelijks) rondje Tiendweg kunnen de gehele dag een “bakkie” komen doen en taart proeven van Heel Hardinxveld Bakt.

Ook is er dagelijks ochtendgymnastiek onder het motto: ”Heel Hardinxveld Healthy” en een Huis3 Journaal 10:00 uur en 22:00 uur. Het journaal en de livestream zijn te zien op www.huis3.nl en op het YouTube kanaal.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
ochtendgymnastiek bij Huis3
Ochtendgymnastiek bij Huis3.
advertentie
advertentie