Een eerder diner.
Een eerder diner. Suzanne Heikoop

Wild diner voor goed doel

28 oktober 2022 om 07:35 Maatschappelijk

NIEUWPOORT In het Arsenaal in Nieuwpoort houdt Kiwanisclub Alblasserwaard, met ook veel leden uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, een wild diner op 19 november. Dit wordt gedaan als fundraising voor een goed doel.

door Eline Lohman

Het goede doel is Stichting voor Sara, een meisje uit Dordrecht dat een uitzonderlijke spierziekte heeft. Alle opbrengst van het wild diner van de Kiwanisclub gaat naar dit goede doel. ,,Wij hebben jarenlang een aspergediner gehouden en wilden eens wat anders”, vertelt Leo Bot van de Kiwanisclub.

,,We zijn toen op een wild diner uitgekomen in het najaar. Wij hebben als missie ‘Serving the children of the world’. En met die missie zoeken wij iets hoe we kinderen in de Alblasserwaard en omstreken kunnen helpen. Stichting voor Sara zit in Dordrecht, dus dat is dichtbij. We hebben toen de stichting benaderd en uitgenodigd om een toelichting te geven en dat greep ons zo aan dat we ons voor dit doel wilde gaan inzetten. Dat gaan we doen met het diner in Nieuwpoort.”

WILD DINER Het is niet de eerste keer dat de club – die haar vergaderingen altijd in Sliedrecht houdt op elke tweede en vierde maandag van de maand - een wild diner houdt. ,,Net voor Corona, in 2019, hielden we al eens zo’n diner. Het goede doel was toen een sportschool voor gewone en minder valide sporters. Wat het leuke van zo’n avond is? Naast een heerlijk menu, een gezellig samenzijn met live muziek met nummers op aanvraag en daarbij ook nog een loterij met mooie prijzen. De opbrengst van de avond gaat gebruikt worden om verder te kunnen gaan met het onderzoek naar de bijzondere spierziekte die bij kinderen voorkomt. We verwachten mensen uit de hele regio - iedereen is welkom.” Aanmelden via https://alblasserwaard.kiwanis.nl/wilddiner.

Kiwanisclub Alblasserwaard is in januari 1999 opgericht. De club is sindsdien uitgegroeid tot een groep mannen en vrouwen, die de maatschappij een sociaal hart toedragen en dit combineren met hun zakelijke netwerk. Zij dragen verantwoordelijkheid in hun beroep en hebben vaak weinig vrije tijd. Toch nemen ze actief deel aan het clubleven en aan de realisering van de projecten van Kiwanis.

Kiwanisclub Alblasserwaard ondersteunt doelen en projecten, waar overheid en hulporganisaties vaak geen bijdrage of hulp kunnen of willen geven. Kiwanisclub Alblasserwaard richt zich op ondersteuning en talentontwikkeling van kinderen, waar mogelijk regionaal, ontwikkelt activiteiten, ondersteunt met advies, vaak met geld, soms met goederen en/of werkzaamheden.

Enkele regelmatig terugkerende goede doelen: Stichting Jarige Job, ASVZ Merwebolder, Stichting Leergeld, De Voedselbanken, Kledingbanken, Het Rode Kruis, Baby Huis, Lach voor een Dag. Om deze doelen financieel te kunnen realiseren, worden fundraising activiteiten georganiseerd, waaraan alle leden actief meewerken. Er worden nog nieuwe leden gezocht.

advertentie
advertentie