Afbeelding
Orange the world

Soroptimisten in actie voor Orange the World

24 november 2022 om 16:13 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM 25 november, de Internationale Dag voor Geweld tegen Vrouwen, start de campagne van ‘Orange the World’. Deze loopt tot 10 december 2022, de Internationale Mensenrechtendag. Soroptimistclub Merwekring uit Gorinchem en omstreken (lid van de wereldwijde Unie voor Soroptimisten) doet in de tussenliggende 16 dagen mee met deze campagne op diverse actieonderdelen.

Oranje is de kleur tijdens deze jaarlijks terugkerende campagne. Een campagne die landelijk steeds beter wordt opgepakt. Sinds april 2022 is er een onafhankelijke regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld benoemd te weten Mariëtte Hamer. Dat is een belangrijke ontwikkeling die uit deze jaarlijkse actie is voortgekomen.

Op vrijdag 25 november wordt het startsein gegeven voor de acties in de regio met het aanbrengen van het logo van ‘Orange the World’ op het wegdek Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Dit gebeurt om 16.30 uur door wethouder Atie Mager van de gemeente Gorinchem samen met bestuursleden van Soroptimistclub Merwekring. Tot 10 december zullen er raamstickers te zien zijn en vlaggen wapperen met een opgeheven oranje hand en de tekst ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’. Onder andere bij DHC Advocaten te Gorinchem en bij leden van de Soroptimistclub. Ook worden er regionaal en landelijk gebouwen in het oranje licht gezet. Hierbij de oproep om in de campagne periode een oranje lichtje voor het raam te zetten thuis of elders. Daarnaast zal in de actieperiode een speciale Orange the World stoeptegel worden geplaatst in het winkelgebied.

Op zaterdag 1 december wordt er een Oranjetocht georganiseerd, die start om 19.00 uur vanaf het gespoten logo Orange the World Buiten de Waterpoort en die voert door de binnenstad. Iedereen die deze actie een warm hart toedraagt kan hieraan deelnemen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie