Afbeelding
Aart Vermeij

Derde plaats voor brandweer Hardinxveld bij provinciale brandweerwedstrijden Hoofdklasse in De Lier

28 maart 2023 om 07:32 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de zaterdag gehouden provinciale brandweerwedstrijden Hoofdklasse in de De Lier heeft de brandweerpost van Hardinxveld-Giessendam een derde plaats behaald. De Officier van Dienst (OvD) van de ploeg bleek na afloop van de wedstrijddag de beste OvD van de dag te zijn.

De wedstrijdploeg kreeg een pittig scenario voorgeschoteld. Op De Lierweg binnen de bebouwde kom van De Lier had een kettingbotsing  plaatsgevonden tussen drie personenauto’s en een stadsbus. De Lierweg loopt parallel langs het water en door de aanrijding raakt er een voertuig gedeeltelijk te water. Er waren meerdere gewonden. Uit de stadsbus stroomde gas en de bus zat vol met passagiers. Al met al een hele uitdaging voor de ploegen om het incident op een vakkundige en veilige wijze aan te pakken. Uiteindelijk ging de brandweerpost van Zwijndrecht met de eerste prijs naar huis. Brandweer Lekkerkerk werd tweede.

De beste drie ploegen gaan nu door naar de gewestelijke wedstrijden die op zaterdag 3 juni plaatsvinden in Oirschot bij Eindhoven. De brandweerploeg van Hardinxveld was zaterdag 18 maart al op een vierde plaats geëindigd bij de wedstrijden Brandbestrijding in Ouderkerk aan de Ijssel. Zaterdag 1 april gaat de ploeg naar Sommelsdijk voor een wedstrijd in de klasse 112.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie