Burgemeester Dirk Heijkoop op bezoek bij de 100-jarige Jan van der Zwaan
Burgemeester Dirk Heijkoop op bezoek bij de 100-jarige Jan van der Zwaan Hannie Visser-Kieboom

Jan van der Zwaan viert zijn 100e verjaardag in Judith Leijsterhof in Hardinxveld-Giessendam

15 april 2024 om 18:43 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De wieg van Jan van der Zwaan stond honderd jaar geleden in Gorinchem. Als vijf-jarig jochie verhuisde hij naar Hardinxveld-Giessendam en daar bleef hij zijn verdere leven wonen. Hij groeide op in een gezin met acht kinderen op de hoek van de Tiendweg - Koningin Wilhelminalaan, niet ver van de Judith Leysterhof waar hij sinds begin dit jaar woont.

,,Mijn vader was jarenlang een bekende keeper van vv Hardinxveld, oudere mensen in Hardinxveld-Giessendam weten dat nog wel”, zo vertelt zijn dochter Marjanne. Tot op hoge leeftijd woonde Jan nog zelfstandig, maar de laatste twee jaren werd zijn gezondheid minder. Zijn vrouw Rina, waar hij op 5 maart 1949 mee in het huwelijk trad, overleed vijf jaar geleden. Zij vierden in 2019 nog wel hun platina huwelijk. Ook van het ouderlijk gezin zijn veel broers en zussen inmiddels overleden, alleen zijn jongste broer leeft nog.

Jan van der Zwaan werd zondag 14 april 100 jaar, dat werd gevierd in de Judith Leysterhof. In de huiskamer hangen nog de ballonnen die samen het cijfer 100 vormen. Op maandag komt burgemeester Dirk Heijkoop de honderd-jarige feliciteren. Ook heft hij een brief van de Commissiaris van de Koning om de jarige te feliciteren. Per abuis zijn er zelfs twee brieven; een van Zuid-Holland en een van Brabant. ,,Alle vier de kinderen wonen in Brabant, mijn broer woont in Almkerk”, zo vertelt dochter Marjanne die zelf in Oosterhout woont. Jan van der Zwaan werkte jarenlang als machinebankwerker bij het Anker, later werd hij stratenmaker bij het bedrijf van zijn zwager. Jan heeft tien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. 

Jan van der Zwaan met burgemeester Heijkoop
advertentie
advertentie