Afbeelding
Familie Van Dis

Jan en Ria van Dis fietsen naar Oostenrijk

Mensen

H’VELD-G’DAM 1446 kilometer in vijftien dagen. Jan (64) en Ria (65) van Dis fietsten het naar Katschberghohe in Oostenrijk. Het oud-optiek koppel (Jan van Dis Optiek) besloot van de coronaperiode het beste te maken door naar haar vakantieadres daar te fietsen.

door Marjanne Dijkstra

Zoon Joost van Dis vertelt dat hij, zijn zus en broer weliswaar heel trots op hun ouders zijn, maar toch eerst sceptisch stonden tegenover het plan. ,,Mijn ouders hadden andere plannen, maar die konden door alle maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. Ze besloten toen een andere uitdaging te zoeken en dat werd fietsen naar Oostenrijk. Samen met een bevriend stel gingen ze met de fiets op pad. Ja, we vonden dat wel een beetje spannend. Is het wel verstandig om te doen met alles rondom het coronavirus? Nu is dit een vrij solistische manier van reizen, dus dat neemt wel wat spanning weg op dat gebied. En we vinden ook, dat als ze iets graag willen, dat ze dat vooral moeten doen nu ze nog gezond en vitaal zijn.”

Sportiviteit zit wel wat in de familie, meent Joost. ,,Ik wil mezelf niet supersportief noemen, maar we zijn wel opgevoed met een bepaalde mate van sportiviteit. Mijn ouders wandelen veel en mijn moeder heeft al een aantal keer de Nijmeegse vierdaagse gelopen. In de basis houden ze dus wel van een sportieve uitdaging. Ze zijn nu allebei niet meer aan het werk en kunnen dit soort toch wel beetje gekke dingen dus lekker samen doen.”

De achterblijvers in de vorm van drie kinderen, drie schoonkinderen en zeven kleinkinderen waren toch wel blij dat de twee op de plek van bestemming waren aangekomen. Joost lacht: ,,Ze zijn vitaal, maar door die bergen fietsen is toch ook echt weer spannend. Ze gaan nu lekker van hun vakantie genieten. Over een week worden ze door vrienden met de camper weer opgehaald, dus dat hele stuk hoeven ze niet naar huis te fietsen. We zijn ontzettend trots op hen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie