Afbeelding
prive

Jarka Kortleve loopt eigen marathon

Mensen

H-VELD-G’DAM ,,Ik weet niet of het volgend jaar wel doorgaat, dus ik dacht dan organiseer ik het gewoon zelf”, lacht de 24-jarige Jarka Korleve uit Hardinxveld-Giessendam.

door Esther Coumans

Ze heeft het over de marathon van Berlijn. Eind van deze maand zou deze plaatsvinden en Jarka had een startbewijs bemachtigd. Door de corona is de marathon verplaatst naar 2021, maar dat weerhoudt haar er niet van om niet te lopen. Zaterdag 26 september loopt Jarka haar eigen marathon door Hardinxveld en omgeving voor het goede doel; KiKa.

De vrolijke Hardinxveldse werkt bij Fysiotherapie De Waard in Boven-Hardinxveld. Daar is ze sinds drie jaar bewegings- en voedingsdeskundige. Sporten heeft de 24-jarige altijd al leuk gevonden. ,,Vroeger deed ik aan wedstrijdzwemmen, daarna heb ik op voetballen gezeten en later ben ik gaan hardlopen. Dat is eigenlijk als een geintje met mijn broer begonnen, maar ik bleek het hardlopen zo leuk te vinden, dat ik een paar keer per week een rondje loop.”

De Hardinxveldse koos voor de marathon in Berlijn, aangezien ze zo van hardlopen houdt. ,,En ik had me ook aangemeld voor de marathon in Rotterdam. Dat was mijn oefenrondje”, lacht ze. Het goede doel had ze al snel gevonden, dat werd KiKa. Ze had net de startbewijzen een paar maanden op zak, toen de beide marathons werden uitgesteld door het coronavirus. ,,Al snel kreeg ik te horen dat bij allebei de marathons volgend jaar mag meedoen.” Maar de sportieve Jarka houdt niet van stilzitten. Al snel daarna bedacht ze een plan. ,,Je weet niet of de marathon volgend jaar wel echt door kan gaan. Niks is zeker, dus toen dacht ik, weet je wat, ik doe het gewoon zelf. Ik ga 26 september mijn allereerste marathon lopen en ik denk ook dat het de eerste marathon in Hardinxveld is.”


Haar route voor de marathon heeft ze zo goed als helemaal klaar. De start en finish is bij haar werk, bij Fysiotherapie De Waard, verder loopt ze door Hardinxveld en omgeving richting Ottoland. Tijdens de route komt ze langs bekende plekken zoals de Peulenstraat, Parallelweg en de Lange Wei. ,,Het zou leuk zijn als de mensen mij dan aanmoedigen en met oranje balonnen langs de route staan. Dat motiveert mij nog meer om het te halen.”

Wil je het hele premium-verhaal lezen, klik dan hier

Scan de QR-code en steun Jarka door te doneren voor KiKa.

Image Caption

advertentie