Afbeelding
@kimputters

Hardinxvelder Kim Putters stopt als directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

Mensen

DEN HAAG Directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) stopt volgend jaar juni. Dan loopt zijn termijn na negen jaar af. De zoektocht naar een opvolger is al gestart, schrijft de 48-jarige inwoner van Hardinxveld-Giessendam op Twitter.

,,Mooiste baan van NL komt in 2022 vrij! In juni ben ik na verlenging 9 jaar directeur @SCPonderzoek en loopt mijn termijn af. Zoektocht @BureauABD is gestart voor opvolger. Ik werk tot dan door om stem burgers op tafel te leggen, maar wie volgt?” twittert Putters.

Dat Putters opstapt, is overeenkomstig de afspraken over mobiliteit rond topposities binnen het Rijk, zegt een woordvoerster van het SCP. Putters, die in maart 2013 begon in zijn functie, blijft zich tot juni volgend jaar inzetten voor het planbureau. ,,Het is nog niet duidelijk wat hij dan gaat doen”, aldus de woordvoerster.

Het is nog niet bekend wie hem opvolgt. De selectiecommissie van de Algemene Bestuursdienst (ABD) adviseert de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), die een kandidaat voor benoeming voordragen aan de ministerraad, staat op de site van het SCP.

In 2019 en 2020 werd Putters als invloedrijkste man van Nederland gekozen in een ranglijst van de Volkskrant.

advertentie