Afbeelding
Daniëlle Zwanink - Muilwijk

Terug- en vooruitblikken met...: Columnist Daniëlle Zwanink

2 januari 2023 om 12:30 Mensen

SLIEDRECHT In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met een aantal Hardinxvelders en Sliedrechters terug op 2022 en vooruit naar 2023. Wat waren hun mooie ervaringen en waar kijken ze naar uit? Vandaag columnist Daniëlle Zwanink.

Hoe kijk je terug op 2022?

,,2022 was een jaar met mooie hoge pieken en maar ook met diepe dalen. Zoals bij velen denk ik.”

Heb je ergens spijt van?

,,Ik heb spijt dat ik niet eerder mijn hart gevolgd heb en in de zorg ben gaan werken naast mijn eigen praktijk. Maar misschien is het nu wel precies de juiste tijd: beter laat, dan nooit.”

Wat was een indrukwekkend moment in 2022?

,,Het moment waarop mijn oudste dochter en schoonzoon ons vertelden dat we opa en oma zouden worden. Dat gevoel gun ik iedereen.”

Wat wil je in 2023 anders gaan doen?

,,Ik ben in 2022 al gestart met meer dingen te doen die ik echt leuk vind, zoals af en toe schrijven voor het Kompas over een onderwerp waar ikzelf ook blij van wordt. Ik heb er een baan bij genomen waar ik blij van word en daarbij wil ik een betere balans tussen tijd voor mezelf (en mijn gezin) en tijd die ik besteed aan werken of aan een ander. Dat laatste is in 2022 niet gelukt. ;)”

Heb je goede voornemens of doelen voor 2023?

,,Eigenlijk word ik altijd dwars van goede voornemens. Waarom zou je moeten wachten tot 1 januari om iets te veranderen? Toevallig is januari 2023 ook de maand waarin - als alles goed gaat - mijn kleinkind geboren wordt. Een doel is wel om daar optimaal van te gaan genieten natuurlijk.”

Daniëlle Zwanink (52) is gewichtsconsulent, columnist voor Het Kompas Sliedrecht en werkt in de zorg. Ze wordt in 2023 voor het eerst oma.

advertentie
advertentie