Kaleb en Fenne Maurer uit Hardinxveld-Giessendam Buiten de Waterpoort voor de landelijke sintintocht
Kaleb en Fenne Maurer uit Hardinxveld-Giessendam Buiten de Waterpoort voor de landelijke sintintocht Hannie Visser - Kieboom

Familie Maurer uit Hardinxveld-Giessendam stond uren in de regen voor landelijke Sintintocht

20 november 2023 om 16:40 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Milan Maurer uit Hardinxveld-Giessendam was zaterdagmorgen een van de eersten die al voor negen uur een goed plekje vond Buiten de Waterpoort in Gorinchem om de landelijke Sintintocht van dichtbij mee te maken. Samen met zijn zoon Kaleb (17) en dochter Fenne (20) wilden ze niets missen van de aankomst van de Sint. 

,,Het was een leuke ervaring. Tussen tien en elf uur duurde het wachten lang en werden we toch we erg nat van de regen. Daarna werd het weer leuk met al die verenigingen. Om twaalf uur hebben we op onze mobieltjes de TV uitzending gevolgd, waar wij stonden kon je net de schermen niet zien. Het duurde nog wel vrij lang voor de pakjesboot kwam, maar dat was een prachtig plaatje. Daarna ging het snel, Sint stapte op zijn paard en was weg”.  Na het vertrek van Sinterklaas lukte het wel om de Groenmarkt te bereiken, waar het podium voor Sinterklaas was opgesteld. ,,Daar konden we mooi het optreden op het podium nog zien.”  Om twee uur was de familie weer thuis. ,,We waren moe en vooral nat, maar we hebben echt een hele leuke dag gehad.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie