Afbeelding
Frits Zillig jr

Jubileumconcert in Gorinchemse kerk door Johannes deHeer muziekinstrumenten

14 april 2024 om 19:02 Muziek

GORINCHEM In de Grote Kerk van Gorinchem vindt dinsdagavond 23 april een jubileumconcert plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Joh.deHeer muziekinstrumenten in samenwerking met schrijver Jan W. Klijn ter ere van het 125-jarig bestaan van de winkel. 

De in 1898 opgerichte muziekhandel heeft een indrukwekkende geschiedenis met interessante verhaallijnen welke beschreven zijn in het boek ‘Johannes de Heer 125 meer dan 125 jaar, de toekomst tegemoet!’. Voor de boekpresentatie van het nieuwe boek en om klanten te bedanken voor hun trouwe klandizie wordt er feestelijke avond georganiseerd met topmuzikanten Martin Mans op orgel en Mark Brandwijk op piano. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur en de aanvang van het concert is om 20.00. Entree is gratis.

Schrijver en tevens oud-eigenaar van Joh.deHeer zal deze avond het boek ‘Johannes de Heer meer dan 125 jaar, de toekomst tegemoet!’ presenteren. Jan W. Klijn is bijna 20 jaar mede-eigenaar geweest van de muziekhandel Joh.deHeer om de zaak op 1 april 2018 over te geven aan een nieuwe generatie ondernemers. Sinds die periode is het reilen en zeilen van de onderneming in de eigenaarshanden van Wim Alblas en Freek Plokhooij. Zij deden baanbrekend werk en hopen nog vele nieuwe hoofdstukken toe te voegen aan het prachtige bedrijf.

De bij vrijwel iedereen bekende blauwe bundel met liederen van Johannes de Heer zal de leidraad vormen voor de muzikale avond. Martin Mans op orgel en Mark Brandwijk op piano zullen een gevarieerd programma spelen, waaronder Johannes de Heer liederen, waarbij enkele stukken met samenzang.

advertentie
advertentie