Afbeelding
Walter Leendertse

Gerenoveerde Popschool houdt open dag

10 september 2019 om 11:03 Muziek

H'VELD-G'DAM Afgelopen voorjaar kon u in de papieren versie van 'het Kompas' al iets lezen over de verbouwing van 'de Popschool' Eigenaar en docent Pim van den Hil lichtte toen al een tipje van de sluier op. Inmiddels is er grondig verbouwd en is het resultaat te bewonderen op 14 september tussen 10.00 en 14.00 aan de Koningin Wilhelminalaan 162.

door Walter Leendertse 

,,We combineren de housewarming met een open dag", vertelt Pim. ,,Mensen kunnen onder het genot van een kop koffie de vernieuwde popschool komen bekijken én tegelijk meedoen aan verschillende activiteiten. Bijna alle docenten zijn aanwezig om hun lessen te promoten. Het is een uitgelezen kans om kennis met hen te maken." Volgens Pim zijn 'zijn' docenten niet de minsten: ,,Het zijn mensen die naast het lesgeven ook volop op het podium staan en samenwerk(t)en met grote namen als Anouk, Dré Hazes, Kyteman, Diggy Dex, de Eelco Gelling band en Hans Dulfer. Dat maakt dat de docenten naast voldoende kennis ook een bak ervaring meenemen en in hun lessen gebruiken."

De verbouwing was écht nodig met het oog op de toekomst: ,,We breiden steeds verder uit naar verschillende locaties in Gorinchem, Hellouw en Woudrichem maar ook op de hoofdlocatie in Boven-Hardinxveld was het soms puzzelen om de lessen ingepland te krijgen. We hebben de ruimte nu opnieuw ingedeeld waardoor er meer lokalen zijn en er dus meer lessen ingepland kunnen worden."

Naast dat de docenten hun lessen en instrumenten promoten zijn er ook verschillende interactieve onderdelen: Er kan mee worden gedaan aan een miniworkshop Ukelele en Djembé, de leerlingenband 52C, die afgelopen maand nog op de zomerfeesten in Gorinchem stond, geeft acte de présence en je kunt een liedje opnemen. Daarnaast zal er ook informatie gegeven worden over music4kids, een methode voor de allerkleinsten die door de docenten zelf geschreven is.

Naast het lesgeven op de eigen locatie zijn de docenten van 'de Popschool' ook steeds meer een bekend gezicht op veel scholen in de omgeving. ,,We hebben de afgelopen tijd verschillende methodes ontwikkeld zoals de Impulsmethode op 'de Driemaster' en Merwedeschool en de Persoonlijke Ontwikkelingslessen op 'de Schans', om meer kinderen bekend te laten worden met muziek", vertelt Pim. ,,En we worden steeds vaker gevraagd voor bijvoorbeeld workshops tijdens teamuitjes. Ook dat is mogelijk, we maken graag een programma op maat!"

De open dag wordt gehouden op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 14.00. U bent allemaal van harte welkom om een kijken te komen nemen in de vernieuwde popschool.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie