Afbeelding
Da Capo

Da Capo viert 35-jarig bestaan met Giessenburgs Blaasorkest

Muziek

GIESSENBURG Muziekvereniging Da Capo heeft zaterdag 17 september, op haar verjaardag, het Giessenburgs Blaasorkest gehouden.

Van jong tot oud, trouwe bezoekers of nieuw, iedereen was welkom om mee te luisteren met dit uitzonderlijke optreden van het Giessenburgs Blaasorkest. Vanwege de weersomstandigheden werd het optreden naar de Maranathakerk verplaatst.

Uit het zicht van de bezoekers verzamelden de orkestleden zich bijeen. Instrumenten in de hand. Nu kwam het moment om te delen wat iedereen zaterdagmiddag heeft leren spelen, dezelfde middag als waar de bezoekers welkom zijn geheten. Veel instrumenten waren voor de dirigent bekend, vaste muzikanten van het orkest. Andere fluiten of koperblazers waren voor dit jubileum door de (ex-) muzikanten weer van hun stof ontdaan.

Drie muziekstukken werden in een rap tempo ingestudeerd. Muzikanten die deze hobby hadden laten verwateren, stroomden vanmiddag weer mee in de muzikale vaart.

Na een kleine inleiding vanuit de voorzitter werden alle 85 muzikanten door de dirigent aan het spelen gedirigeerd. De klanken van de muziek vulden de zaal. Ook voor het oog was er genoeg te zien. Grote koperen instrumenten of een subtiele fluit. Door de samenwerking van de dirigent en muzikanten smolten de geoefende stukken samen tot een prachtig geheel.

Leuk om te ervaren dat er zoveel animo was voor dit initiatief van de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo. 

Info: www.dacapogiessenburg.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie