Afbeelding
Baas

BAAS verbindt regionaal mbo-talent aan werkgevers in Drechtsteden

2 oktober 2021 om 17:17 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de Drechtsteden is veel mbo-talent. Om hen aan een eerste of volgende baan te helpen, brengt het platform Baas over je eigen toekomst (BAAS) hen in contact met werkgevers in de regio. 

BAAS is in vernieuwde vorm van start gegaan om nog meer mbo-afgestudeerden en werknemers te bereiken en te verbinden. Hierbij bestaat extra aandacht voor de kansensectoren Bouw & Infra, Transport & Logistiek, Metaal & Techniek, Binnenvaart, Zorg en ICT.

De website en sociale media van BAAS brengen regionale initiatieven, activiteiten en werkgevers in kaart, waarmee mbo-talent gestimuleerd wordt om in de Drechtsteden te (blijven) werken. Via BAAS vinden zij vacatures, stages, leerwerktrajecten, opleidingen en voor hen beschikbare regelingen. Ook deelt het platform evenementen voor jongeren, werkzoekenden en werkgevers met als overkoepelend doel om hen op een toekomstbestendige wijze aan elkaar te verbinden. Regionale werkgevers delen daarover hun succesverhalen op het platform van BAAS.

BAAS is een samenwerking tussen de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast zijn regionale onderwijsinstellingen, het UWV, de Sociale Dienst Drechtsteden en brancheorganisaties aangesloten bij BAAS. Het platform wordt ondersteund door de RegioDeal en is aangesloten bij de Human Capital Agenda Zuid-Holland-Zuid. Daarmee draagt het bij aan het doel om in de Drechtsteden 150 leerwerktrajecten te realiseren in 2021 en 500 leerwerktrajecten tot eind 2024.

,,Met BAAS willen wij er samen voor zorgen dat werknemers ook eigen baas over hun toekomst blijven op de arbeidsmarkt. Met de nieuwe ontwikkelingen is het van belang dat werkzoekenden, studenten en werknemers met de juiste vaardigheden en kennis op de juiste plek in de Drechtsteden terecht komen. Op weg naar een transparante en duurzame arbeidsmarkt zonder knelpunten én met gelijke kansen. Jouw toekomst ligt in de Drechtsteden”, zegt Erwin Boer, Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt Drechtsteden.

Info: info@baasoverjeeigentoekomst.nl (contactpersoon: Nadine Kwakernaak), www.baasoverjeeigentoekomst.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie