Regenboogvlag Willen de Zwijgerschool
Regenboogvlag Willen de Zwijgerschool Richard van Hoek
Video

Regenboogvlag gehesen op Willem de Zwijger College voor Paarse Vrijdag

Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wethouder Trudy Baggerman heeft vrijdagochtend op het Willem de Zwijger College in Hardinxveld-Giessendam de regenboogvlag in de top gehesen. Dit in het kader van Paarse Vrijdag. 

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbti+’ers. Vorig jaar werd er op het Willem de Zwijger College voor het eerst op de tweede vrijdag in december veel aandacht aan dit fenomeen besteed. Dit jaar zijn er zijn ook enthousiaste leerlingen van alle geaardheden bij de organisatie betrokken.

Deze leerlingen verwoorden het belang van Paarse Vrijdag met: ,,We zitten op een openbare school en daar mag je zijn wie je bent. Het gaat er niet om -hoe verschillend we allemaal ook zijn- leerlingen in hokjes of vakjes te stoppen: we zijn allemaal mensen en we zijn in ontwikkeling. En op school leer je niet alleen voor een later beroep, maar ook om als mens een sociaal leven op te bouwen, om te leren accepteren, je niet te hoeven schamen en je veilig te voelen. Eigen keuzes –waarbij je geen druk voelt- zijn belangrijk en moeten gerespecteerd worden. Dat hoort ook bij onze school.”

Bekijk hieronder de video van deze dag. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie