Bomen langs het Laantje
Bomen langs het Laantje Hannie Visser-Kieboom

Minder bomen weg bij onderhoud aan het Laantje in Hardinxveld-Giessendam

28 maart 2024 om 11:45 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij het groot onderhoud aan het Laantje worden minder bomen gekapt dan in het oorspronkelijke plan. Buurtbewoners maakten bezwaar en na overleg kwam er een aangepast plan. Door extra onderzoek en prijsstijgingen van grondstoffen is het werk nu wel 110.000 euro duurder dan eerder voorzien. 

Aanvankelijk was 320.000 euro uitgetrokken, maar nu komt daar dus nog 110.000 euro bij. Het werk bestaat uit het vervangen van steeds verder afbrokkelende asfalt aan beide zijden van het fiets- en wandelpad. Om verdere achteruitgang in de toekomst te voorkomen worden tevens de bermen aangepakt en voorzien van een deugdelijke damwand en beschoeiing.  Het project kent een lange voorgeschiedenis. Al vanaf 2019 staat Het Laantje op de agenda aangepakt te worden. De huidige situatie vraagt om urgentie in de aanpak zodat toegang naar Het Laantje 1 en gebruik door wandelaars en fietsers mogelijk blijft. 

De lange periode van voorbereiding vergde meer personele inzet en er zijn door wensen uit de omgeving aanvullende keuzes gemaakt. In het oorspronkelijke plan was rekening gehouden met het rooien van de meeste bomen in Het Laantje. Tijdens een bewonersbijeenkomst vorig jaar stemden ze in met het gewijzigde plan. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het extra geld voor het plan. 

Het bruggetje bij het Laantje
Een boom langs het Laantje werd wel gekapt
advertentie
advertentie