Schotpoging Christian Brouwer
Schotpoging Christian Brouwer wim v.d. pijl

Off-day voor Vriendenschaar

13 oktober 2019 om 20:25 Overig

H'VELD-G'DAM Na de goede wedstrijd van vorige week was Vriendenschaar zaterdag niet bij machte om in Scheveningen het runner-up KVS moeilijk te maken. De thuisploeg ging beter met de omstandigheden om (regen gedurende de gehele wedstrijd), was veel scherper en had geen moeite met de zwak spelende Hardinxvelders. Vriendenschaar begon weer (zoals in de eerste wedstrijden) niet scherp aan de wedstrijd, waardoor in de beginfase al een grote achterstand werd opgelopen die door het sterke KVS werd uitgebouwd naar een grote overwinning.

De eerste Vriendenschaartreffer viel pas halverwege de eerste helft, maar toen had KVS al zesmaal gescoord en liepen de groenhemden achter de feiten aan. KVS had in de eerste helft veel reboundoverwicht en scoorde over alle schijven. Het CAB-holland-team had vooral aanvallend een off-day en kon pas in het laatste deel van de eerste helft wat terugdoen. Door Christian Brouwer en Jorrit Muilwijk, die ieder twee keer raak schoten, werd de ruststand op 9-4 bepaald. De tweede helft begon nog goed, het eerste schot van de topscorer van deze wedstrijd Jorrit Muilwijk (6 korfpunten) was meteen raak en gaf de meegereisde supporters nog even hoop. Vijf minuten later was het echter 12-5 door enkele verdedigingsfouten van Vriendenschaar en was de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist. KVS bleef regelmatig scoren waartegen over Vriendenschaar te weinig kon brengen. Trainer Jorrith Ekelmans probeerde nog door enkele wissels (waaronder het competitiedebuut van de jonge Anne Timmer) de stand draaglijk te houden, maar ook dat had weinig resultaat. KVS bleef geconcentreerd spelen en bepaalde de eindstand op 20-12. Door deze nederlaag blijft Vriendenschaar op de één na laatste plaats staan met vier punten voorsprong op Velocitas.

Komende zaterdag komt de gedoodverfde kampioenskandidaat Nieuwerkerk op bezoek, dat ongeslagen bovenaan staat. Die wedstrijd op de Sluisweg begint om 16 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Jorrit Muilwijk 6 x , Christian Brouwer 4 x, Julian Voorwinde en Milou Klijn ieder 1 x.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie