ANWB AutoMaatje zoekt Planner m/v

27 januari 2020 om 15:40 Overig Deel je nieuws

Sinds 1 november 2019 is er een nieuwe vervoerservice in Hardinxveld-Giessendam: ANWB AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten naar een afspraak of sociale activiteit. De leeftijd van zowel de vrijwilliger als de deelnemer speelt hierbij geen rol.

Omdat steeds meer inwoners gebruik maken van ANWB AutoMaatje zijn wij op zoek naar een Planner m/v. Vind je het leuk om met mensen in contact te zijn? ANWB AutoMaatje is op zoek naar een vrijwilliger die de aangevraagde ritten kan plannen. Je hebt voornamelijk telefonisch contact met zowel de deelnemers als de chauffeurs om hen aan elkaar te verbinden. Door middel van een eenvoudig computersysteem registreer je hun gegevens en plan je de ritten.

Ben je een paar uurtjes in de week (eventueel flexibel) beschikbaar en wil je meehelpen aan het welzijn van je dorpsgenoten? Neem dan contact op met Linda van de Wetering, coördinator ANWB AutoMaatje, 0184-612 771.

Inmiddels hebben zich al 13 chauffeurs ingeschreven. Een aantal van hen heeft al meerdere malen een deelnemer naar zijn/haar bestemming mogen rijden. “Dankbaar werk om te doen”, aldus een vrijwilliger. Zij melden zich aan omdat zij graag andere mensen helpen. Niet alleen door te rijden, maar ook om aanvullende diensten te verlenen. Zij lopen met de mensen mee naar binnen om de juiste afdeling in het ziekenhuis te vinden en helpen hen ook graag met de boodschappen.

Ook een familiebezoek in of buiten Hardinxveld behoort tot de mogelijkheden. Voor 30 cent per gereden kilometer wordt men op het afgesproken tijdstip opgehaald en weer thuisgebracht. Een goede reden om weer eens de deur uit te gaan dus! Bent u (tijdelijk) minder mobiel? Belt u dan uiterlijk 2 werkdagen van tevoren naar 0184-612 771 om een rit aan te vragen. U kunt ook een email sturen naar automaatje@servanda.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie