Als kampioen en bekerfinalist start OKK '70 zaterdag de competitie
Als kampioen en bekerfinalist start OKK '70 zaterdag de competitie Cornick

Dames 1 van OKK ‘70 klaar voor de start!

18 september 2023 om 21:23 Overig Deel je nieuws

Het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging OKK ‘70 is klaar voor de seizoen ouverture van aanstaande zaterdag. Na een lange voorbereiding van 6 weken en maar liefst 13 oefenwedstrijden trappen zij aanstaande zaterdag het seizoen als promovendus af in de Wielewaal. Om 15:00 spelen zij tegen het eerste damesteam van VOKO uit Oosterhout.

Met een selectie die volledig intact is gebleven heeft coach Roy Kroon de afgelopen 6 weken (plus 2 maanden voor de zomerstop) intensief gewerkt aan het nieuw te behalen niveau wat nodig zal zijn om in de promotieklasse te kunnen spelen. Immers, als kampioen in de eerste klasse speelt OKK 70 dit jaar op een niveau wat voor vrijwel alle selectieleden nieuw is. Grote verschil volgens Kroon: “Zelf punten scoren in plaats van de tegenstander de fout laten maken. Vorig seizoen kwamen wij nog weg met onze foutenlast zo laag mogelijk te houden. Dit seizoen zullen wij zelf de punten op de grond moeten slaan”.

Daarvoor is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk werd gewerkt aan het fysiek van de meiden. Intensief trainen, snelheid in acties en verplaatsing en natuurlijk krachtiger serveren en aanvallen. Daarnaast moeten de groenen ook wennen aan het type tegenstander, waardoor de voltallige selectie de afgelopen paar weken flink op de proef werd gesteld door een 13-tal tegenstanders uit allerlei verschillende windstreken in de Benelux.

Aanvoerster Arriëtte de Jong over de zware voorbereiding: “Vanaf dag 1 was het full focus op het intensiveren van onze trainingen en wedstrijden. Roy deed na 3 jaar er nog eens een schepje bovenop. Naast de flink zwaardere trainingen, de uitbreiding van het aantal trainingsuren en de toegevoegde krachttrainingen hebben wij ook aardig wat kilometers met elkaar in de auto gezeten om zoveel en zo verschillend mogelijk tegenstand te krijgen. Het was zwaar, leuk en zeer nuttig. Nu staat iedereen te popelen om voor ‘t echie te gaan spelen zaterdag!”

De meeste tegenstanders uit de nieuwe competitie zijn onbekend voor de Hardinxveldse formatie, al hebben de dames tegen Voko uit Oosterhout al een aantal setjes kunnen spelen in de voorbereiding. Deze werd winnend afgesloten, maar dat is absoluut geen garantie voor de winst. Voko is ook een jong en technisch goed getraind team. Men zal alles uit de kast moeten halen om de eerste punten in de nieuwe competitie binnen te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie