Afbeelding
Foto door form PxHere

De perfecte accessoires voor de bruidegom kiezen: dat doe je zo

20 oktober 2021 om 12:04 Partnercontent

Ga je binnenkort trouwen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Waarschijnlijk zit je nu nog volop in de voorbereidingen voor deze grote dag. Of je nu gaat trouwen in Rotterdam, Den Haag of op een andere mooie locatie: een bruiloft vergt nu eenmaal veel voorbereiding. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het kiezen van de trouwdatum, het samenstellen van de gastenlijst, het kiezen van een mooie trouwlocatie, het regelen van de catering, het inhuren van een trouwfotograaf en ga zo maar door. Wat ook niet vergeten dient te worden, zijn de accessoires voor jou als bruidegom. Op de grote dag wil je er natuurlijk op je best uitzien en accessoires kunnen hieraan bijdragen. Hoe je de perfecte accessoires kiest? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel, dus lees snel verder!

Welk type pak draag je?

Welke accessoires jij als bruidegom kunt dragen op de bruiloft, is voor een groot deel afhankelijk van het pak dat je draagt. Je moet zien te voorkomen dat je een echte ‘mismatch’ hebt op de bruiloft. In sommige gevallen is het zo dat de accessoires gekoppeld zijn aan het pak, bijvoorbeeld als je voor een jacquet, frac of smoking kiest. Probeer de accessoires goed te laten matchen met het pak dat je draagt, want dit zorgt voor een mooi geheel. Zo zie jij er op de grote dag namelijk vast fantastisch uit!

Inspiratie opdoen

Om de perfecte accessoires uit te zoeken voor jouw bruiloft, is het uiteraard wel belangrijk om te weten welke accessoires hier geschikt voor zijn. En dat zijn er vast meer dan je in de eerste instantie dacht. Doe daarom eerst eens inspiratie op van tevoren, zodat je weet wat er allemaal beschikbaar is. Zo wordt het makkelijker om uiteindelijk te kiezen voor welke accessoires jij gaat. 

Passen bij het moment

Hoe je de perfecte accessoires kunt vinden? Door goed rekening te houden met wanneer je deze accessoires nodig hebt. Het is handig om ervoor te zorgen dat de accessoires bij het moment van de viering passen. Past het ene accessoire beter bij de dag, of juist meer bij de viering in de avond? Denk hier van tevoren goed over na, zodat je weet welke accessoires je op welk moment kunt dragen.

Maak het persoonlijk

Het is een aanrader om te kiezen voor accessoires die passen bij jouw persoonlijkheid. Probeer het te laten matchen met het thema en de stijl van de bruiloft. Door jouw accessoires persoonlijk te maken, houd je het dicht bij jezelf. Dit kan ervoor zorgen dat je jezelf meer op je gemak voelt op de grote dag, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Of je nu op zoek bent naar een stropdas, bretels, manchetknopen, vlinderdas of horloge: probeer jouw persoonlijkheid hierin terug te laten komen voor zover dat mogelijk is.

Bovenstaande tips zijn goed om te onthouden als je op zoek bent naar toffe accessoires die goed bij jou als bruidegom en de bruiloft zelf passen. Naast het kiezen van een trouwdatum, het samenstellen van de gastenlijst, het kiezen tussen trouwlocaties en het regelen van de catering en de trouwfotograaf is dit dus ook zeker een belangrijk onderdeel in de planning. Besteed hier dus zeker voldoende tijd aan, zodat je ervan verzekerd bent dat jij er goed uitziet op de bruiloft!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie