Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op zoek naar een geschikt kerstpakket? Hier lees je 6 originele ideeën!

Partnercontent

Wanneer je als directeur of verantwoordelijke zijnde van een bedrijf ook dit jaar je personeelsleden weer een kerstpakket cadeau wilt doen, dan valt het mogelijk niet mee om met een origineel en verrassend pakket te komen. Dit geldt zeker als je de afgelopen jaren telkens de traditie omtrent de kerstpakketten in ere hebt gehouden. Wil je dit jaar toch met een uniek kerstpakket op de proppen komen, bekijk dan eens wat een grote aanbieder als Kerstpakkettenplaza te bieden heeft én lees verder om te weten welke zes tips we hierover voor je in petto hebben.

Kleurenthema’s

Bij een kerstpakket met een kleurenthema kun je denken aan pakketten waarvan (nagenoeg) alle producten dezelfde kleur hebben. Doorgaans gaat het dan natuurlijk wel om de verpakking die steeds dezelfde kleur heeft. Over het algemeen doet dit weinig af aan de inhoud van zo’n pakket. Die is dus nog steeds traditioneel gevuld met overwegend chique en smaakvolle etenswaren.

Pakketten met een voedselthema

Als een kerstpakket met overwegend voedsel inderdaad je voorkeur heeft, dan kun je er ook voor kiezen een pakket met een bepaald voedselthema te kiezen. Dikwijls betreft het hier dan landenthema’s of regionale thema’s. Vooral Italiaanse kerstpakketten doen het hierbij erg goed, iets dat natuurlijk niet los valt te zien van de grote populariteit van de Italiaanse keuken. Ook Belgische en Aziatische kerstpakketten mogen er zeker wezen.

Drankpakketten

Een kerstpakket met (vrijwel) alleen alcoholische dranken erin is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je zeker weet dat jouw personeel niet vies is van een drankje op z’n tijd, dan kan zo’n drankpakket prima. Binnen de drankpakket bestaat er trouwens nog volop afwisseling. Zo kun je kiezen uit pakketten waar bijvoorbeeld speciaalbieren de dienst uitmaken, terwijl je ook kunt kiezen waar wijn of whiskey de dominante factor vormen.

Rituals pakketten

Al sinds enige jaren doen Rituals pakketten het ook zeer naar behoren. Wie denkt dat een Rituals pakket louter voor dames geschikt is heeft het trouwens mis. Dit bekende cosmeticamerk heeft namelijk ook diverse producten en dus ook cadeaupakketten die speciaal voor mannen ontwikkeld zijn.

Sinterklaaspakketten

Akkoord, een Sinterklaaspakket is in letterlijke zin natuurlijk geen kerstpakket, maar mogelijk vormt het wel een uitstekend alternatief. Je zou voor een Sinterklaaspakket kunnen gaan als je ervan op de hoogte bent dat je personeelsleden van dit feest houden of wanneer je bedrijf zo tegen Kerstmis reeds gesloten is, waardoor het uitreiken van kerstpakketten logistieke problemen zou opleveren.

Ga voor maatwerk

Tenslotte is het zinvol op de hoogte te zijn van de optie om voor maatwerk te gaan. Sommige aanbieder van kerstpakketten geven je namelijk de kans om - mits je voldoende pakketten afneemt - zelf de inhoud van de pakketten samen te stellen. 

advertentie
advertentie