Afbeelding
Foto Stairz

Heb je last van een krakende trap? Zo maak je hem stil

24 december 2021 om 10:14 Partnercontent

Een krakende trap kan een grote bron van overlast zijn, niet alleen voor je buren, maar ook voor jezelf. Vooral wanneer je in een huishouden woont met kinderen die wel eens over de traptreden willen razen, kun je je aardig aan je eigen trap gaan ergeren. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je luidruchtige trap stiller te maken. In dit artikel lichten we één van die mogelijkheden uit. Wist je dat je je trap al binnen een dag stil kunt maken door middel van een traprenovatie?

Laat je trap renoveren

Door je trap te renoveren zorg je ervoor dat hij niet alleen mooier wordt, maar ook stiller. Dat doe je met geluiddempende trapbekleding van bijvoorbeeld HPL-kunststof. Een expert op het gebied van traprenovatie gebruikt bij het renoveren een speciale lijm die na het drogen elastisch blijft. Daardoor blijft de traptrede altijd een beetje meebewegen wanneer er iemand overheen loopt. Het geluid wordt beter gedempt en de trap zal minder snel kraken, waardoor geluidsoverlast voorkomen wordt. Ook vinyl heeft als eigenschap geluiddempend te zijn.

Hoe werkt een traprenovatie?

Bij een traprenovatie worden er nieuwe overzettreden over de oude treden heen geplaatst. Die treden worden op maat gemaakt en kunnen verschillende designs en uitstralingen hebben. Laat je je trap renoveren door een specialist zoals Traprenovatie Expert, dan is zo’n renovatie al binnen een dag gebeurd. Dat zorgt ervoor dat je niet lang last hebt van de rommel en dat je snel weer van je trap gebruik kunt maken. Een traprenovatie maakt je trap stil, maar zorgt er ook voor dat hij onderhoudsvriendelijk wordt. Bij een houten traprenovatie worden de houten treden bekleed met duurzame materialen zoals PVC, die lang mooi blijven.

Maak van je trap een blikvanger

Wil je je trap laten renoveren, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je je trap laten bekleden met overzettreden van massief hout, maar ook met vinyl, HPL en PVC. Die laatste drie staan bekend als onderhoudsvrije materialen, die ervoor zorgen dat je weinig werk aan je nieuwe trap zult hebben. Daarmee kun je weer jaren met je trap door. Je kunt allerlei trappen op deze manier stil en onderhoudsvrij maken: een wenteltrap renoveren is bijvoorbeeld ook goed mogelijk. De overzettreden die bij een traprenovatie gebruikt worden zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals houtlook, betonlook en meer. Wil je je trap opknappen en tegelijkertijd geruisloos stil maken? Dan raden we een traprenovatie van harte aan.

advertentie
advertentie