Afbeelding
Foto Pexels

Is Bitcoin alleen voor de rijken?

Partnercontent

De meeste mensen denken dat Bitcoin voor de jongere, technisch onderlegde mensen is. Tegelijkertijd gaan sommigen ervan uit dat deze virtuele valuta alleen voor rijke mensen is. Maar Bitcoin is voor iedereen, rijk of arm. Hoewel deze digitale munt populair is bij de hogere klasse, middenklasse, jongeren en technologie-minded individuen, ontwierp Satoshi Nakamoto het om voor iedereen te werken. Ze moeten hun Bitcoin uitgeven om nieuwe posities te verwerven en dagelijkse winst te maken op crypto-uitwisselingsplatforms zoals bitcode prime.

Bitcoin is een innovatie

Bitcoin is elektronisch of virtueel, wat betekent dat u technologie nodig hebt om er toegang toe te krijgen. Dergelijke platforms stellen mensen in staat zich te registreren en te beginnen met het kopen van Bitcoins met fiatgeld.

Toch beschikken veel mensen in de hedendaagse wereld over deze technologie. Zelfs in ontwikkelingslanden hebben de meeste mensen een smartphone om toegang te krijgen tot het internet. Daarom kunnen de meeste volwassenen digitale portefeuilles installeren, Bitcoins kopen op cryptobeurzen, en ze in hun Bitcoin-portefeuilles bewaren.

In het ideale geval heeft u alleen een bankpas of creditcard en een telefoon nodig om Bitcoin te kunnen kopen. Bovendien is Bitcoin wereldwijd, wat betekent dat u het overal en altijd kunt kopen.

Kan Bitcoin werken in arme landen?

Sommigen denken dat Bitcoin door zijn volatiliteit ongeschikt is voor ontwikkelingslanden. Maar dat is niet waar. Integendeel, de lage transactiekosten van Bitcoin maken het ideaal voor ontwikkelingslanden. Sommige mensen zijn afhankelijk van geldtransfers van hun familieleden die in het buitenland werken. En de mensen sturen deze geldtransfers met behulp van bankoverschrijvingen die hen forse kosten opleveren.

Bitcoin is in sommige gevallen goedkoper en veiliger. Daarom zou deze virtuele munt uiteindelijk de beste optie kunnen zijn voor sommige ontwikkelingslanden. Bovendien hebben mensen geen bankrekening nodig om toegang te krijgen tot Bitcoin. Cryptomunten kunnen dus werken voor mensen zonder bankrekening.

Het argument dat Bitcoin ongeschikt zou zijn voor ontwikkelingslanden vanwege de technologische uitdagingen, gaat wellicht niet op. Dat komt omdat landen als Kenia al Mpesa gebruiken om geld digitaal over te maken en te ontvangen via mobiele telefoons. Vandaag de dag worden bijna de helft van de transacties in dit land via mobiele telefoons afgehandeld.  

Over het algemeen zijn er minder transacties met digitaal geld dan met contant geld. En dit maakt het aantrekkelijk voor de armen, aangezien zij voornamelijk kleine bedragen verhandelen. Daarom zou Bitcoin uiteindelijk het dominante digitale geld kunnen worden in Afrika, India en andere ontwikkelingslanden.

Zonder te kopen wordt u niet rijk.

Misschien heeft u gelezen of gehoord dat mensen rijk worden door Bitcoin te verhandelen. Misschien weet u niet zeker of u deze virtuele valuta moet kopen. U kunt geld verdienen door in Bitcoin te handelen of te beleggen. Bitcointrading is echter geen plan om snel rijk worden.

Voordat u begint, moet u zich realiseren dat Bitcoin volatiel is. Het lage transactievolume betekent dat zelfs een kleine activiteit de prijs kan beïnvloeden. Als bijvoorbeeld een walvis met aanzienlijke Bitcoinbelangen besluit deze van de hand te doen, kan de markt de gevolgen daarvan voelen. Bovendien kan nieuws dat een negatief effect heeft op Bitcoin, zoals een verbod van de overheid, de prijs beïnvloeden.

Bovendien is niet iedereen die beweert Bitcoin te verkopen, echt. Onderzoek daarom eerst verschillende platforms waar mensen Bitcoin verhandelen. Begrijp ook wat de prestaties van deze cryptomunt op de markt beïnvloedt om weloverwogen keuzes te maken.

Slotopmerkingen

Bitcoin is ongetwijfeld niet voor de rijken. Zelfs ontwikkelingslanden kunnen toegang krijgen tot deze virtuele valuta en ze bewaren in hun cryptoportefeuilles. Bovendien heeft deze virtuele munt vele voordelen, waaronder lage transactiekosten en de mogelijkheid om corruptie te verminderen, wat de armen zou kunnen helpen. Aangezien de meeste burgers van ontwikkelingslanden smartphones en internettoegang hebben, kunnen zij profiteren van deze virtuele valuta. De armen moeten echter Bitcoin kopen om ervan te kunnen profiteren. Ook moeten zij leren hoe deze digitale valuta werkt voordat zij erin handelen of investeren.

advertentie
advertentie