Afbeelding
Foto Pexels

Werkbroeken of spijkerbroeken om te klussen?

Partnercontent

Eindelijk is het tijd voor het weekend. Zaterdagochtend wil je vroeg opstaan, want je hebt een hele lijst aan klussen die je af wilt maken. Eenmaal voor je kledingkast is het even twijfelen. Wat is handiger een spijkerbroek of een werkbroek om te klussen? 

Kies voor gemak

De ideale klus bestaat uit weten wat je wilt gaan doen, hoe je dit doet, met welk gereedschap en ook met de juiste outfit.

Het nieuwe hek om de tuin bevestigen zal een stuk beter gaan als je weet hoe je de palen in de grond gaat krijgen. Kies je hiervoor handgereedschap of huur je een kraantje in? Na het kiezen van het juiste gereedschap is de passende outfit ook een manier om de klus zo te klaren dat je er plezier in hebt.

Een werkbroek draagt bij aan een makkelijke uitvoering van de klus. Werkbroeken zijn zo ontworpen en geproduceerd dat ze je optimaal beschermen en veel meer kunnen hebben. Een werkbroek heeft veel opbergmogelijkheden. Het voorkomt daarnaast dat scherp materiaal zoals een hamer of tang lichamelijk letsel toebrengt. Je kunt deze in de werkbroek eenvoudig en veilig opbergen.

Liever toch een spijkerbroek? Dan is er goed nieuws. Er zijn bij Bevazet fijne werkspijkerbroeken verkrijgbaar. Deze kunnen uitstekend tegen klus invloeden als lang zitten op de vloer of in een knielende houding de tegelvloer leggen. De werkbroeken zijn gemaakt van katoen, polyester en soms een mix van beiden. 

Daarbij verkleuren de werkspijkerbroeken niet, krimpen ze minder snel in de wasmachine en zijn veiliger dan een normale spijkerbroek.

Probeer jouw stijl uit

Het beste advies om te weten of jij van het team werkbroek of spijker werkbroek bent, is door te komen passen. Welke broek vind jij het fijnste zitten? Probeer daarbij ook een zittende houding uit als je weet dat je veel vloeren te tegelen hebt, aan het stucen mag in de badkamer of de zolder gaat verbouwen.

Geen lichaam is hetzelfde, de juiste pasvorm is daarom heel erg belangrijk. Koop nooit een broek te groot met de gedachte dat deze na het dragen vast wel wat strakker gaat zitten. Of dat een keer wassen op 30 graden in de wasmachine zorgt dat de broek wat minder groot valt. Het is juist zo dat in de praktijk een broek groter valt naarmate je deze langer draagt.

Wil je de beruchte bouwvakkersspleet voorkomen? Kies dan voor een broek die goed past. Een broek die te krap is, geeft je geen klusplezier. Het belemmert je in de bewegingen. Voor goed klusadvies kun je ook bij Bevazet terecht. Wij kijken met je mee en weten ook welk model er smal valt, welke breed en welke bij jouw lichaamsbouw fijn valt.

Extra opties kiezen voor de werkbroek

Een werkbroek kun je uitbreiden met extra opties. Zo kiezen dakdekkers vaak voor broeken met inzetstukken op de knie. Door de lange perioden dat ze zittend werk doen, krijgen hun knieën het te verduren. De inzetstukken voorkomen slijtage of pijn aan de knie.

Ook stratenmakers kiezen vaak voor een werkbroek met kniestukken die al in de werkbroek verwerkt zijn.

Wil je graag zakken met een rits of juist een knoopsluiting? Extra lussen aan de broeken om snel en eenvoudig je materiaal in op te bergen? Ook dit kan bij Bevazet.

Van een lange klusbroek een korte broek maken? Vraag naar de mogelijkheden van afritsbare broeken in ons assortiment.

Klaar voor het ritje naar de bouwmarkt?

Eenmaal je klusbroek gekozen, ben je klaar om naar de bouwmarkt te gaan. Of je nu een werkbroek of een spijker werkbroek kiest, met beiden soorten loop jij er netjes bij. Klaar om met je lijst op zoek te gaan naar schroeven, gereedschap en kwasten om de zakken in je werkbroek mee te vullen? 

Bevazet kan je klusbroek ook bedrukken of borduren. Handig als je jouw bedrijfsnaam of eigen naam op je kluskleding wilt hebben. Borduren blijft het langste mooi en is iets duurder in vergelijking met bedrukken. We hebben jaren ervaring in het borduren en bedrukken van werkbroeken en zetten deze vaardigheden graag voor jou in.

Voor de bouwmarkt dus even naar Bevazet en jouw nieuwe klusbroek is zo uitgezocht. Via de winkel of de webshop voorzien we je graag van advies. Liever thuisbezorgd? Onze super snelle levering zorgt dat jij snel met klussen kunt beginnen.

advertentie
advertentie