Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Je eigen sieraden promoten in Hardinxveld-Giessendam

4 november 2022 om 11:55 Partnercontent

Sieraden, een artikel wat al honderden jaren populair is onder zowel mannen als vrouwen en van jong tot oud. Een goede business dus om sieraden te verkopen, of sterker nog, zelf te maken. Hoe je dit het best kunt doen en op welke manier je het meeste succes kunt behalen lees je in deze blog!

Passie

Sieraden maken of verkopen is niet voor iedereen weggelegd. Wil je succes behalen met sieraden moet je wel een passie voor dit product hebben. Is dit niet zo dan werkt het niet. Zorg er voor dat je altijd achter het product staat wat je verkoopt, dat wekt ook meer geloofwaardigheid bij toekomstige klanten.

Gebruik social media

Persoonlijke en duidelijke bio. Het is belangrijk dat de basis van je Instagram account helemaal klopt, voordat we focussen op de content. Het eerste wat mensen zien als ze je profiel bezoeken is je bio. Gebruik deze dus in je voordeel! Maak kort maar krachtig duidelijk wat je doet. Verkoop je via Instagram DM? Zet dit in je bio zodat mensen in egegn oogopslag weten dat je producten verkoopt en ze bij interesse een berichtje kunnen sturen. Heb je een webshop? Vul deze dan in als klikbare link.

Zorg voor mooie foto’s

Dit lijkt misschien een inkoppertje maar is echt het belangrijkste. Fotograferen is een skill en sieraden zijn niet het makkelijkst om op de foto te zetten dus ga hier lekker mee oefenen. De camera op je mobiel is bijna altijd goed genoeg. Wees kritisch op je content en post alleen scherpe foto’s. Maak ze altijd in daglicht, voor een natuurlijk effect en vergeet niet om rekening te houden met schaduwen, die wil je zo veel mogelijk vermijden.

Gebruik hashtags

Je kunt met het gebruik van hashtags potentiele klanten bereiken en je bereik vergroten. Verkoop je sieraden gemaakt met epoxyhars? Gebruik dan bijvoorbeeld #epoxyhars #handmade. Door meer hashtag-zoekwoorden te gebruiken, verdubbel je ook de kans dat andere Instagram-gebruikers je bericht bekijken of misschien zelfs kopen!

De verpakking is belangrijk

Niet alleen je sieraden zelf moeten een mooie uitstraling hebben, alles er om heen ook. Denk bijvoorbeeld aan de verpakking. Het is een stuk minder aantrekkelijk als je klant een bruine saaie doos ontvangt. Laat daarentegen bijvoorbeeld gondeldoosjes bedrukken met je logo of bedrijfsnaam er op. Dat geeft gelijk een hele andere uitstraling!

Pop-up store

Wanneer iemand sieraden wil kopen vind diegene het fijn om het product ook fysiek te passen en te voelen. Daarom is het leuk om een fysieke winkel of een pop-up store te openen Hardinxveld of Giessendam. Dit trekt ook gelijk veel aandacht bij mensen, waardoor je een grotere naamsbekendheid ontwikkeld. Daarnaast kun je ook een spandoek bedrukken met promotie van je producten. Hierin kun je dan ook aangeven dat je een winkel of pop-up store hebt geopend. Win win dus!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie