Afbeelding
Foto Pexels

De leukste fietsroutes rond Hardinxveld-Giessendam

Partnercontent

Hardinxveld-Giessendam. We hebben er allemaal weleens van gehoord omdat het echt zo’n naam is die blijft hangen. Maar weet je waar het ligt, hoe het is ontstaan en wat er in en rond Hardinxveld-Giessendam allemaal te doen is? Wanneer je graag fietst kun je hier prachtige tochten maken. Zo zie je meer van dit gebied en kom je vanzelf meer te weten over Hardinxveld-Giessendam.

Ligging Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam ligt in de provincie Zuid-Holland; in de streek Alblasserwaard om precies te zijn. Eind jaren vijftig zijn de gemeenten Hardinxveld en Giessendam samengevoegd. Behalve het dorp Hardinxveld-Giessendam bestaat de gemeente nog uit het dorp Boven-Hardinxveld. Het ligt ten oosten van Sliedrecht, westelijk van Gorinchem en ten noordoosten van Dordrecht. Hardinxveld-Giessendam ligt aan de rivieren Beneden-Merwede en Boven-Merwede. Door Hardinxveld-Giessendam stroomt het riviertje de Giessen. Aan de noordzijde ligt Werkendam en nationaal park De Biesbosch. Wil je alles te weten komen over het verleden van Hardinxveld-Giessendam? Dan loont het beslist de moeite om het streekmuseum De Koperen Knop te bezoeken. Ideaal te combineren met één van de vele fietstochten in en rond Hardinxveld-Giessendam.

Samen er op uit

Een leuk idee is om met een hele groep de routes rond Hardinxveld-Giessendam te fietsen. Samen met de familie, een vriendengroep of maak er een bedrijvenuitje van. Met alle collega’s de pedalen rondtrappen, tussenstops maken voor een hapje en een drankje en ondertussen genieten van de mooie omgeving van Hardinxveld-Giessendam. Goed voor de teambuilding en gezellig bovendien. Om eenheid uit te stralen als bedrijf en tijdens de fietstocht iets te drinken laat je bekers bedrukken. Wil je ook iets hebben om uit te delen aan inwoners van Hardinxveld-Giessendam en andere toeristen? Laat dan pennen bedrukken.

Fietsen naar de Biesbosch

Wanneer je in Hardinxveld-Giessendam bent moet je beslist een fietstocht naar de Biesbosch ondernemen. Dit prachtige waterparadijs heeft goed aangelegde fietspaden en biedt je, overal waar je kijkt, geweldige vergezichten. Uitgestrekte rietgebieden, begroeide eilandjes, bos en weilanden: in de Biesbosch vind je het allemaal. En wanneer je een vogelliefhebber bent kom je in dit natuurgebied zeker aan je trekken.

De Alblasserwaard

Een fietsroute door de Alblasserwaard laat je zien waarom dit het zuidelijke gedeelte van het Groene Hart is. Waar je ook kijkt, overal kom je groen tegen. Weilanden, uitgestrekte polders met kanalen en sloten waarvan de oevers vol knotwilgen staan. Fiets door oude dorpjes en maak een tussenstop bij één van de vele drink- en eetgelegenheden onderweg.

Combineer diverse fietsroutes

Wanneer je het dichter in de buurt van Hardinxveld-Giessendam zoekt, bestaat de mogelijkheid om diverse fietsroutes te combineren. Doe daarbij Boven-Hardinxveld, Neder-Hardinxveld en Giessendam aan. Alle drie de dorpen zijn beslist de moeite waard. Fiets langs de scheepswerven, oude gemalen, diverse kunstwerken, het park, langs de molen en over bruggen. Zeker weten dat je verscheidene keren van de fiets afstapt om extra te genieten van al het moois onderweg. Ontdek alle moois wat Hardinxveld-Giessendam je te bieden heeft. Lekker op de fiets: goed voor je gezondheid en het milieu!

advertentie