Afbeelding
Walter Leendertse

Musicallessen bij De Popschool

24 september 2020 om 07:32 Podiumkunsten

H’VELD-G’DAM Dat de maatregelen omtrent corona verschillende ondernemers niet in de koude kleren zijn gaan zitten is inmiddels wel bekend. Pim van den Hil, eigenaar van De Popschool gebruikte tijd waarin geen lessen werden gegeven om een langgekoesterde wens uit te laten komen. 

door Walter Leendertse

Hij vertelt: ,,Ik liep al een aantal jaar te denken aan een musicalafdeling waar je zowel leert toneelspelen, dansen en zingen. Op een gegeven ogenblik reageerde Liset Vrugteveen -onder andere bekend van haar rollen als Mammaloe, Wiske en de goede Fee- op een sollicitatie voor zangdocent, echter ze bleek ook veel ervaring te hebben in de musicalwereld. Toen zijn we gaan kijken hoe we dat in een vat konden gieten, wat uiteindelijk resulteerde in Music4l.” Voor de ouders worden er twee kijkmomenten per jaar gepland en uiteraard is de bedoeling dat er wordt toegewerkt naar een volledige musical met alle er op en er aan. 

Na de herfstvakantie – vanaf 24 oktober - starten de musicallessen  in Partycentrum ’t Hart in Boven-Hardinxveld. De lessen worden op zaterdag gegeven  in verschillende leeftijdsgroepen. ‘Plankenpret’ is voor de 4 t/m 6 jarigen, voor de kinderen van 7 t/m 9 en 10 t/m 14 jaar is er ‘On Spot’ en de ouderen van 15 t/m 18 en 18+ kunnen zich uitleven tijdens ‘On Stage’

Om alvast even de musicalsfeer te proeven wordt er op 10 oktober in partycentrum ’t Hart een gratis proefles gehouden voor iedereen die dat wil. Wie hieraan mee wil doen, kan zich aanmelden via info@depopschool.nl. ,,Daarnaast zullen er ter promotie van de musicallessen op de verschillende scholen korte musicallessen gegeven worden”, aldus Van den Hil ,,zo kunnen de leerlingen kennismaken met de docent en kunnen ze kort even ervaren hoe het er aan toegaat bij een musicalles.” 

Voor de promotour worden in ieder geval de volgende scholen aangedaan: op 28 september de Driemaster (Tonneband) op 30 september de Rehobothschool, op 2 oktober de Driemaster (Pietersweer) en op 8 oktober de Merwedeschool. Er is nog plaats voor een aantal promotielessen, onderwijsinstellingen die hiervan gebruik willen maken kunnen contact opnemen met De Popschool via info@depopschool.nl.

advertentie
advertentie