Afbeelding
T@B

T@B stuurt brandbrief over onveilige overweg

Politiek

H'VELD-G'DAM De T@B maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid bij spoorwegovergang Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam. De T@B heeft een brandbrief gestuurd aan ProRail. De beheerder van het spoor is al lange tijd bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuwe verkeersinstallatie. Dit duurt T@B te lang.

Vrachtauto's en auto's met aanhanger kunnen niet op tijd de spoorwegovergang verlaten. Dit zorgt bijna dagelijks voor gevaarlijke situaties. ,,Grote voertuigen kunnen niet snel genoeg over de spoorwegovergang, waardoor diverse keren de spoorbomen kapot zijn gereden. ProRail moet zo snel mogelijk een einde maken aan deze gevaarlijke situatie", zegt T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.

Verschillende keren heeft de T@B bij de gemeente aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid bij spoorwegovergang Giessenzoom. Een paar jaar geleden heeft de gemeente Hardinxveld-Giessendam maatregelen genomen door het plaatsen van tijdelijke bebording. Daarna is ProRail gestart met de voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuwe verkeersregelinstallatie. Dit zodat de spoorwegovergang op tijd vrij is. T@B weet dat ProRail achter de schermen hieraan werkt, maar de installatie is nog steeds niet geplaatst.

Het wachten op de nieuwe installatie duurt de T@B te lang. Fijnekam legt uit: ,,Dagelijks lopen onze inwoners gevaar. Ook krijgen wij hierover veel klachten. Door de tijdelijke bebording is een groot aantal parkeerplaatsen in de omgeving niet door buurtbewoners te gebruiken. Dit zorgt ook voor irritatie. ProRail, schiet eens op!" De brief van de T@B is gestuurd aan de heer Voppen, de hoogste baas van ProRail. De lokale partij pleit in de brief voor versnelde plaatsing van de verkeersregelinstallatie.

Afbeelding
advertentie