Afbeelding
Katy van Houwelingen
VIDEO

Bert Blase solliciteert openlijk naar burgemeestersvacature Den Haag

Politiek

DEN HAAG De eerste sollicitant voor de vacature voor burgemeester van Den Haag is bekend. En dat is bijzonder, want meestal blijven burgemeesterskandidaten geheim. Bert Blase, in deze regio geen onbekende, want in het verleden burgemeester van Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam, wil met zijn open sollicitatie een einde maken aan de geheimzinnigheid rond de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap. 

In het filmpje, dat Bert Blase vorige week op Youtube plaatste, vertelt de voormalige waarnemend burgemeester van Hardinxveld-Giessendam waarom hij er voor gekozen heeft om zijn sollicitatie openbaar te maken. In het filmpje dat begint op het strand bij Scheveningen somt Blase, die momenteel waarnemend burgemeester is van Heerhugowaard, drie redenen op voor zijn openlijke sollicitatie. ,,Ik vind dat de inwoners van de stad Den Haag het recht hebben te weten wie er op deze vacature solliciteert", begint hij. Daarnaast geeft hij aan dat hij af wil van de geheimzinnigheid die rondom het benoemingsproces hangt. Tot slot geeft Blase aan dat deze openlijke sollicitatie goed laat zien wat voor een burgemeester hij is. Openheid en zeggenschap staan bij hem centraal, aldus Blase. ,,Want een moderne stad wordt niet bestuurd van achter bureaus in het stadhuis, maar samen met de mensen in de stad."

Het veelbesproken filmpje van Blase is opgenomen op het Schevenings strand, in de Scheveningse haven en op het stadhuis. Het filmpje eindigt bij het ADO-stadion waar de burgemeesterskandidaat een trucje met een bal doet.

advertentie