Afbeelding
Waardlanden

Afvalbrengstation helft van de tijd weer open

Politiek

H'VELD-G'DAM Vanaf volgende week kunnen Hardinxvelders met hun afval weer terecht op het afvalbrengstation aan de Schrank. De milieustraat zal de komende maanden drie dagen per week geopend zijn. Het gaat om de dinsdagen, woensdagen en zaterdagen. Dat heeft wethouder Theo Boerman meegedeeld aan de gemeenteraad.

Het afvalbrengstation was sinds eind maart dicht omdat Reinigingsdienst Waardlanden de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers niet kon garanderen door de extra maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Waardlanden had te weinig personeel om al zijn afvalbrengstations open te houden. Ook omdat een aantal medewerkers vanwege milde klachten thuis moest blijven.

Naast die van Hardinxveld werd daarom ook de milieustraat in Leerdam gesloten. Ook die gaat weer open. Alleen dan op de maandag, donderdag en vrijdag.

De sluiting van het Hardinxveldse afvalbrengstation zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij gemeenteraadsleden. De TAB had aan het college vragen erover gesteld en vroeg zich onder meer af waarom van de vijf afvalbrengstations van Waardlanden expliciet de milieustraten van Hardinxveld en Leerdam dicht moesten.

Dat had onder andere te maken met de spreiding van de afvalbrengstations binnen het verzorgingsgebied van Waardlanden. Ook gaf het college aan dat de sluiting in Hardinxveld niet te maken had met het onderzoek naar de veiligheid op het afvalbrengstation dat onlangs is afgerond.

Fractie Philippo had voor de raadsvergadering van donderdag een motie voorbereid waarin het college gevraagd wordt om het afvalbrengstation binnen zeven dagen toch weer te openen. De motie, die mede was ondertekend door de PvdA, werd uiteindelijk niet ingediend omdat wethouder Boerman al had aangegeven dat de milieustraat voor de helft van de tijd weer open gaat.

Op het afvalbrengstation blijven strenge regels gelden voor de bezoekers. Zo mogen maximaal zes voertuigen tegelijk op het terrein, mogen in een auto maar twee mensen zitten en kinderen worden niet toegelaten. Ook wordt bezoekers gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers te houden.

advertentie