,,We hopen dat ons geluid ook in de Tweede Kamer zal klinken."
,,We hopen dat ons geluid ook in de Tweede Kamer zal klinken." Jezus Leeft

De Tweede Kamerverkiezingen vanuit de regio: ‘Vooral christenen moeten nu kleur gaan bekennen’

11 maart 2021 om 11:24 Politiek

H'VELD-G'DAM De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Dit jaar gaat het allemaal net wat anders door de maatregelen rondom het coronavirus. Ook uit onze regio zijn diverse mensen betrokken bij de komende verkiezingen van 15, 16 en 17 maart. Het Kompas liet een aantal mensen aan het woord. Florens van der Spek, Maurits-Jan Westhoven en Joop van Ooijen, zijn de drie kandidaten op de lijst van Jezusleeft.

De leden vertellen hun verhaal. ,,Ook in de politiek is dit de voornaamste drijfveer om mee te doen, want er wordt nauwelijks nog over Jezus en de Bijbel gesproken tijdens de Kamerdebatten, terwijl dit in onze visie het belangrijkste is. Helaas hebben de christelijke partijen verzuimd om dit meest belangrijke punt mee te nemen in de debatten. Na dit voornaamste punt dat ontbreekt, hebben we een heleboel ellende over ons uitgestort gekregen. Vooral de boeren zijn de klos, ondanks hun CU-minister. Wat denk je van de steeds langer wordende lijst regels, waardoor de boeren slachtoffer worden van de ambtenarij. De Stikstofwet is daar een goed voorbeeld van. Niet alleen de boeren maar ook de woningbouw en de industrie zijn de zwaar gedupeerden. Den Haag heeft niks meer te zeggen, maar Brussel bepaalt wat er gebeurt."

Ook de coronacrisis is een belangrijk punt van aandacht, vindt de partij. ,,Je moet ook kijken naar de nu al meer dan een jaar lang durende griepgolf, beter bekend als de corona. Alle maatregelen zijn volkomen misplaatst en missen iedere gefundeerde onderbouwing, alleen dan dat de EU de lijnen uitzet en VVD en CDA deze implementeren. Onze vrijheid is eraan gegaan, de middenstand verwoest en het gaat nog veel gekker worden als we de regeringspartijen in het zadel houden. Vooral de christenen moeten nu kleur gaan bekennen anders verdwijnt binnen korte tijd de godsdienstvrijheid. Laten ze oppassen om op populistische partijen te stemmen, die zijn voor abortus en drugs gebruik, zaken waar christenen zich tegen dienen te verzetten. Daarom hopen we dat we ons geluid ook in de Tweede Kamer zal klinken, om Nederland te bewaren voor nog erger. Kindereuthanasie, vaccinatieplicht, vrijheid van meningsuiting gaan komen, dus wees gewaarschuwd!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie