Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

Wethouder Boerman stopt volgend jaar

Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wethouder Theo Boerman (62) stopt na deze raadsperiode als wethouder. Hij stelt zich bij de verkiezingen volgend jaar maart niet meer beschikbaar, zo heeft de SGP’er donderdag meegedeeld aan de gemeenteraad. Boerman zit precies de helft van zijn leven in de gemeentelijke politiek.

,,Ik stel me na deze raadsperiode niet meer beschikbaar. En als portefeuillehouder Financiën doe ik dan echt dingen voor de laatste keer’’, zo zei hij donderdag bij de behandeling van het meerjarenperspectief van de gemeente. ,,Deze perspectiefnota is de laatste. Maar het belangrijkste komt natuurlijk nog. Dat is de begroting. En die heeft betrekking op een periode waarin ik niet meer zal fungeren als portefeuillehouder Financiën, dus dat is ook wel grappig. Dan regeer je over je graf heen, zoals ze dat zeggen.’’

,,Ik hoop van harte dat we niet gedwongen worden om grote bezuinigingsoperaties in gang te zetten. Ik verwacht dat ook eigenlijk niet. We zijn best een een veerkrachtige gemeente. We hebben tot nu toe de financiën altijd goed binnenboord kunnen houden’’, aldus Boerman over de toekomst van Hardinxveld. Hij bedankte de gemeenteraad alvast. ,,Het was me een genoegen. En ik werk met genoegen verder in deze prachtige gemeente met alle besluiten die nog genomen moeten worden: het boezemkanaal, de A15, het groenbeleidsplan. Er liggen er nogal wat in het verschiet’’, zo blikte hij alvast vooruit op de komende periode.

Boerman werd 31 jaar geleden beëdigd als raadslid in Hardinxveld. Die functie heeft hij 16 jaar vervuld, waarna hij in 2006 als wethouder aan de slag ging. Dat werk doet hij nu 15 jaar en waarschijnlijk zal dat zelfs 16 jaar zijn als hij volgend jaar stopt.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie