Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

‘Regelmatig zwemmen is van groot belang’

Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Trudy Baggerman, wethouder Sociaal Domein, Vastgoed, Wonen & Ruimtelijke en Ordening in gesprek met een van de initiatiefnemers Pim Muller over de plannen van een nieuw buitenzwembad.

In hun jeugd waren wethouder Trudy Baggerman en initiatiefnemer Pim Muller regelmatig te vinden in het oude buitenzwembad. Een leuke tijd, zo kijken ze terug. Na de sluiting in 2011 zijn beiden betrokken bij concrete plannen voor een compleet nieuw buitenzwembad. ,,In onze waterrijke omgeving is regelmatig zwemmen van groot belang. Maar ook recreatie en bedrijvigheid krijgen een belangrijke functie.”

Aan de hand van een grote enquête peilde Onderzoekcentrum Drechtsteden, in opdracht van de gemeente, de behoefte aan een nieuw buitenzwembad bij De Duikelaar in Hardinxveld-Giessendam. Uit de maar liefst 1.756 ingevulde vragenlijsten bleek dat 9 van de 10 inwoners graag weer een buitenbad in het dorp wil. En ruim acht op de 10 zei er dan daadwerkelijk te gaan zwemmen. Duidelijke cijfers. Wethouder Trudy Baggerman weet waarom: ,,Vooral ouders met jonge kinderen hebben baat bij een buitenbad waar hun kinderen kunnen spelen én regelmatig zwemmen. Met al dat water om ons heen, voel je je als ouder een stuk veiliger wanneer je kind af en toe een baantje trekt. De grote rode draad van het inwonersonderzoek was dan ook: we willen een buitenbad, en daarmee was het draagvlak bewezen.”

ONTMOETINGSPLAATS Volgens de plannen komt er niet alleen een buitenzwembad, maar ook een sportcafé en andere bedrijvigheid op het terrein van 1600 m2 achter het binnenzwembad. Pim Muller vertelt hierover: ,,Het idee is een ontmoetingsplaats te creëren voor zowel jong als oud, waar je kunt zwemmen, zonnebaden, spelen en een hapje kunt eten.” Trudy vult aan: ,,Het is een duidelijk voorbeeld van wat we met elkaar voor elkaar willen krijgen in ons dorp. Het plan is inmiddels aan de gemeenteraad gepresenteerd en we zijn aan de slag met de reacties en aandachtspunten.” En Pim tot slot: ,,In februari 2022 wordt het financiële plaatje besproken in de raad. Daarna kunnen we hopelijk snel aan de slag.”

advertentie