Afbeelding
Archief

Acht jaar cel geëist tegen Hardinxvelder die zijn zes dochters jarenlang seksueel misbruikte

4 juni 2021 om 17:56 Rechtbank

DORDRECHT Tegen een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam is acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist. De man wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van de verkrachting van vijf dochters over een periode van dertig jaar. Verder zou hij een dochter en kleindochter hebben aangerand en een zoon hebben mishandeld door met een zweepje lijfstraffen uit te delen.

De man bekende in de Dordtse rechtbank een groot deel van de gebeurtenissen, maar zegt nooit een dochter te hebben verkracht. Betasting van de 15-jarige kleindochter heeft volgens hem evenmin plaatsgevonden.

PEDOFIELE STOORNIS ,,Hij ontkent met klem’’, zei zijn advocaat die tbs met voorwaarden op zijn plek vindt. Deskundigen hadden dit ook geadviseerd vanwege de vastgestelde pedofiele stoornis bij de Hardinxvelder. De aanklager vindt een strengere aanpak beter. ,,Ik wil niet het risico nemen dat hij weer snel op straat staat’’, aldus de officier die verder vroeg om een contactverbod met alle slachtoffer voor zestig maanden.

De man vergreep zich in 1989 aan zijn oudste dochter. Volgens de verdachte kreeg hij seksuele gevoelens voor zijn kind toen ze samen naar zwemles gingen. Bij het afdrogen betastte hij het meisje voor het eerst. ,,Ik voelde steeds meer aantrekkingskracht. Die was zo groot, ik kon het niet weerstaan”, zei de 62-jarige tegen de rechters.

VERKRACHTING ONTKEND Het misbruik van de oudste ging door tot 1995. Het misbruik van vijf jongere dochters, die in de jaren erna werden geboren, vond plaats van 1990 tot en met 2020. De vader erkent de ontucht, maar ontkent de verkrachtingen. “Ik heb er altijd voor gewaakt dat dit niet gebeurde. Dat is echt niet zo.”

De oudste dochter vertelde in juli 2020 een predikant over het misbruik. Die lichtte haar broer in, waarna door de kerk een familiebijeenkomst werd belegd. Daar vertelden vijf andere dochters ook ernstig te zijn misbruikt, zelfs tot op jongvolwassen leeftijd. ,,Vanaf mijn vroegste herinnering is het misbruik er geweest”, verklaarde een van de vrouwen.

De predikant stapte daarna naar de politie en deed aangifte namens de vijf. De oudste dochter deed zelf aangifte.

De rechter doet op 18 juni uitspraak.

advertentie
advertentie