Bij de Rokerij is wel ruimte gereserveerd voor een veilig voetpad
Bij de Rokerij is wel ruimte gereserveerd voor een veilig voetpad Hannie Visser-Kieboom

Gemeente overweegt voetgangersverbod ter hoogte van de Rokerij in Boven-Hardinxveld

23 maart 2024 om 11:12 Verkeer en vervoer

BOVEN-HARDINXVELD De gemeente Hardinxveld-Giessendam ziet geen kans op korte termijn een vrijliggend voetpad aan te leggen langs de Rivierdijk ter hoogte van de Rokerij. Ze overweegt zelfs om een verbod in te stellen op wandelen op dit deel van de dijk. Dat schrijft ze aan Buurt Bestuur dat aan de bel trok over veiligheid van voetgangers. Ook Rokerij bewoner Aart Vermeij had een gesprek met de gemeente over een veilig voetpad, maar kreeg eveneens nul op request.

Buurt Bestuurt kaartte de onveilige situatie bij de Rokerij al eerder aan, in haar mail schrijft ze over het stuk Rivierdijk tussen de Veersteiger en Het Kromme Gat.  Ook de gemeente noemt het stuk dijk niet veilig voor voetgangers. Ze laat weten ook zelf de wens te hebben voor een vrijliggend fiets- en wandelpad. Bij de bouw van de Rokerij is daar zelfs al ruimte voor gereserveerd. De gemeente wil dit wel over een langer traject omdat een pad alleen bij de Rokerij ‘leidt van niks naar nergens’. De gemeente adviseert vooral om over De Buurt te wandelen. ,,Veel buurtbewoners nemen dit alternatief al en wij stellen dan ook voor dat u dit alternatief meegeeft aan de overige buurtbewoners die zich zorgen maken over hun veiligheid”, zo schrijft de gemeente aan Buurt Bestuurt. Tevens geeft ze aan te overwegen om de Rivierdijk gesloten te verklaren voor voetgangers. Ze hoort graag wat Buurt Bestuurt van dat verbod vindt. 

REGIO DEAL

Ook Rokerij bewoner Aart Vermeij schreef de gemeente over de veiligheid op het fietspad voor voetgangers. Hij had afgelopen week een gesprek met de gemeente, die liet weten dat het nog jaren kan duren alvorens er een wandelpad komt. In dat gesprek liet de gemeente weten dat al een stuk grond heeft aangekocht. Ook Vermeij kreeg te horen dat de gemeente een voetgangersverbod overweegt. Vermeij vroeg de gemeente ook of een deel van de subsidie uit de Regio Deal voor het Podium bij de IJzergieterij kan worden gebruikt voor een veiligheid wandelpad bij de Rokerij, maar dat bleek niet mogelijk.  ,,Kortom het kwam er op neer dat de gemeente geen actief beleid voert voor een veilig voetpad langs de dijk bij de Rokerij”, zo liet Vermeij weten na het gesprek met de gemeente.



Wandelaars op het Rivierdijk ter hoogte van de Rokerij
advertentie
advertentie