Afbeelding
Waardeburgh

Elektrische Sjuttul-bus rijdt weer

4 juli 2020 om 08:18 Verkeer en vervoer

H'VELD-G'DAM In Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en omgeving rijden twee gloednieuwe, elektrische Sjuttuls rond. De Sjuttul is de vervoersdienst van zorgorganisatie Waardeburgh en is speciaal bedoeld voor de senioren van Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Sinds 1 juli mogen de busjes – als zijnde een openbaar vervoersmiddel - ook weer worden ingezet voor recreatief vervoer.

De oude Sjuttul-bussen waren na talloze ritten aan vervanging toe. Een goed moment om meteen elektrische exemplaren aan te schaffen bij H4 Lease in Hardinxveld. Frank Docter, coördinator facilitaire dienst, vertelt: ,,We zetten zo de volgende stap in het verder verduurzamen van onze zorg. Eerder dit jaar werden zorgcentra De Waard in Alblasserdam en Parkzicht en Overslydrecht in Sliedrecht bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen. Nu is de cirkel echt rond, want de elektrische bussen rijden op stroom die op onze eigen daken wordt opgewerkt."

Vanwege de coronamaatregelen reed de Sjuttul afgelopen periode alleen noodzakelijke ritten. Bijvoorbeeld voor de dagopvang en ziekenhuisafspraken. Frank: ,,Sinds 1 juli mag de Sjuttul ook weer voor recreatieve ritten de weg op. Mensen kunnen eindelijk weer met de Sjuttul op bezoek bij een familielid. De inzittenden zijn wel verplicht om een mondkapje dragen. Deze moeten de klanten zelf aanschaffen."

Het vervoer met de Sjuttul wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die op de busjes rijden. Vanwege corona is het aantal beschikbare chauffeurs (en daardoor ook de vervoerscapaciteit) wat afgenomen. Wie het leuk lijkt om iets voor anderen te betekenen en als chauffeur aan de slag te gaan, kan contact opnemen met de Seniorenzorglijn van Waardeburgh (0800) 456 0 456.

Wie in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht of Alblasserdam woont én Waardeburghplus (€15,- per jaar) is kan gebruikmaken van de Sjuttul. Info: www.waardeburgh.nl/sjuttul, Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456 (gratis).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie